CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1609 din 28 mai 2015        Toate Articolele Autorului

VA FI RAZBOI???
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BANUL ZEUL MODERN AL LUMII MODERNE  
 
Iluzia libertăţii plantată în mintea şi inima unor oameni din ziua de azi de către conducătorii,, BANULui,, începe să aibă efecte ,repetabile în timpul istorie, efecte de care,se pare, că oamnenii au uitat prea repede. Au trecut 70 de ani de la al doilea razboi mondial şi nici pâna în ziua de azi,mai marii, nu se încumetă să arunce şi lumii câteva frânturi de adevar, macar la unele întrebari simple. Una dintre ele ar fi DE CE ÎN ELVEŢIA NUA FOST RĂZBOI….să zicem. Oare, crizele şi războiele să fi fost provocate de cei care deţin puterea banului ? La inceputul anilor 90, se zice că o criză provocată de puterea banului ar fi devastat unele ţări din Asia, Coreea, Indonezia,Tailanda. Aceeaşi criză se pare că a lovit la inceputl anilor 2008 însăşi America. Efectele ei, vă amintiţi , le-am simţit cu toţii, mai mult sau mai puţin. De atunci, unele ţări din Asia, în frunte cu China au început să-şi dezvolte ele o ramură a puterii banului spre a evita alte lovituri care ar putea să îi ia pe nepregătite. Încercase în epoca comunismului unele ţări să-şi facă şi ele iluzii cu această temă periculoasă; Iugoslavia lui Tito, arabii cu petrodolarii si chiar Romania lui Ceauşescu. Toţi însă s-u resemnat în faţa celor mai puternici decât ei. Se pare însă că cineva nu a vrut să se resemneze cu niciun preţ şi lucrurile au luat o întorsătură nedorită de cei ce nu fuseseră învinşi până acum. Şi cum cu reformele, crizele repetate şi democrţia reinventată , supunerea nu a avut efectul dorit, se pare că cei ce deţin ,,puterea banului ,,vor apela ,din nou, la război. Îi vedeţi probabil cum se pregătesc propăvăduind intens peste tot pacea democraţiei si democraţia păcilor. Cine are însă ochi de auzit si urechi de văzut , începe să înţeleagă partea nefastă a expresie ,,unde dai şi unde crapă,,. Şi motive se vor găsi din belşug, sau de nu, pot fi inventate uşor, putem face chiar un exerciţiu al logicii cumulate şi vom obţine destule ; criza materiilor prime, a hidrocarburilor,a apei, a climei……şi mai spuneţi şi voi câteva că sigur le ştiţi…e posibil să ne spună chiar că suntem prea multi pe pământ…în realitate însă, pe ei nu îi va interesa decât,, puterea banilor,, cu care stăpânesc planeta Pământ până o vor duce la dezintegrare.  
 
De AZED ANGHEL ZAMFIR DAN  
 
Referinţă Bibliografică:
VA FI RAZBOI??? / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1609, Anul V, 28 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!