CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1559 din 08 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

TEORIA SUPRASTRUCTURILOR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TEORIA SUPRASTRUCTURILOR de AZED Anghel Zamfir Dan  
 
EXTRAS DIN MEMORIA UNIVERSULUI  
 
Sâ nu ne credem aşa de atotştiutori. Niciodată, omul nu va distruge planeta Pământ, deoarece ea se supune legilor universale, nu celor lumeşti. Cel mult, prin acţiunile sale, omul îşi poate distruge condiţiile care i-au permis apariţia vremelnică în această parte a spaţiului şi timpului universal. Şi cum, spre ruşinea noastră eternă, noi nici acum nu ştim cine suntem, cum şi de unde venim, probabil, vom dispărea la fel cum am apărut, ca o simpla componenta a vieţii universale de care alte sisteme, vor auzi sau işi vor imagina poveşti despre noi. Personal, nu cred ca am venit din poveştile religioase cu care ne hrănim singuri somnul raţiunii. Indiferent cum şi de unde am venit cert este că nu dupa mult timp am început sa ne punem amprenta pe mediul în care am intrat.Prima greşeală a omului a fost că nu a ramas ca parte iniţială a naturii în care a apărut, la fel cum a rămas regnul fungi, animal sau vegetal. Imediat el a devenit ,,CONSUMATOR DE VIATA,, intrând în etapa de culegator, vânător şi pescar şi astfel şi-a marcat primul pas al destinului său în spaţiul şi timpul nou ocupat. S-a spus că aşa a apărut forma iniţială de gândire, de inteligenţă, care l-a separat de restul componentelor universale. Aiurea, ce credeţi că firul de iarba nu gândeşte când se usucă iarna şi reânverzeşte primavera? Copacul nu simte durerea când dai cu toporul în el îi rupi crengile şi I le bagi pe foc? Apa nu ştie să îngheţe când frigul o strânge în cleştele gerului, dar are speranţa că în primăvară iaraşi va curge din munţi peste văi şi câmpii până spre marea ce o aşteaptă spre a se mai naşte iarăşi urcând până la norii din care a venit prima dată. Toate elementele cosmice gândesc, dar fiecare doar pentru sine. Omul, doar el s-a crezut mai cu moţ şi a început să gândească el pentru toţi, fară să îi întrebe de vor, dacă îi doare, sau îi afecteaza necuviinţele lui.  
 
La început a gândit să mănânce fructele naturii şi natura nu s-a supărat, ba chiar i-a mulţumit ştiind că în felul acesta în anul următor,curăţată fiind, va rodi mai mult şi mai bine. Erau amândoi parte din parte, nimic nu pierea şi nimeni nu se gândea că profită unul de altul. Apoi, omul s-a întins şi a început sa râvnească la viul din viaţă, ucigând animale si mâncându-le viaţa, prinzând peştele ce se plimba liniştit prin apele lui, spre a-i mânca lunecarea cu care el străbătea timpul ce i se acordase în ape. A ieşit din peşteri şi a gândit să-şi faca o casă, un bloc ( şi nu orice bloc, unul până la nori, dacă se poate), un drum, o şosea, o autostradă, apoi o mină, să topească metale, să consume cărbune, petrol şi gaze, să modifice cursul apelor amenajind acumulări imense de ape şi câte şi mai câte gândiri adiacente.  
 
Unde credeti ca au dus toate acestea?  
 
La modificarea masei initiale a planetei.  
 
Cand iei o cantitate de materie dintr-un loc şi o muţi în alt loc,fără a pune nimic în locul ei, ce credeţi că se întâmplă?  
 
Vă rog să faceţi acest experiment cu o bilă formată din mai multe componenete ce se pot desprinde. Lăsaţi bila într-un repaus stabil, mutaţi o componentă de unde vreţi, din locul ei în alt loc, să obsevaţi ce se întâmplă. Clar iese din repaosul iniţial şi trece în altul, deci îşi modifică masa forma şi poziţia căutându-şi altă formă de repaus stabil.  
 
Concluzia.  
 
Cât timp rămâne valabilă ideea Bing- Bang, suntem obligaţi să o acceptăm şi pe cea a primului impuls care la declanşare a stabilit o masă o formă şi o poziţie a tuturor corpurilor din univers, deci şi a planetei Pământ. Energia declanşată în momentul acela iniţial constituie încă forţa care menţine universul în mişcare la nivelul tuturor componentelor lui. Că e vorba de atom, planete, sori, galaxii, ele işi continuă existenţa folosindu-se de forţa de mişcare primordială. Această forţă primordială a asigurat nu numai energia pe un anumit spaţiu de timp ci şi masa, forma, structura şi poziţia a tot ce a apărut în urma declanşării procesului respectiv. Desigur, la nivel individual au apărut unele modificări structurale datorate unor fenomene cosmice, masa însă a rămas aceeaşi, pierderea ei însemnând dispariţia corpului respectiv. Omul însă, în vârtejul evoluţiei lui, a modificat prin anumite activitaţi acest dat iniţial al Pământului. Ca fiu al lui Dumnezeu (cum îl inalţă religiile azi), el a crezut că a primit aceasta putere de a interveni în forma iniţială a impulsului. Este pentru prima dată în istoria unui obiect cosmic în care intervine altcineva în afară de puterea universală. ( cunoscut de istoria umană, desigur, deşi se bănuieşte că Marte a paţit la fel şi cine ştie câte alte planete). Concret, ce menţine actuala masă, formă, structură poziţie a pământului în univers, o anumită înclinaţie a lui pe axă, o anumită viteză? Desigur, toate formele de energie ce genereaza forţele din univers, gravitaţia, magnetismul, atracţia universală, vânturile cosmice încărcate cu diferite sarcini electrice, dar şi ce îi este specific lui ca entitate spaţio-teporală ce s-a încadrat într-o anumită forţă centrifuga sustinută constat de forţele centripete. Omul însă, vine şi sapă o mina mutând o cantitate de materie dintr-o poziţie inţială, în altă poziţie, fără a pune nimic în loc, că doar nu este el înzestrat cu o forţă universală să inventeze altă materie spre compensarea forţelor ( doar în basmele şi poveştile lui), ia altă materie din altă parte şi construieşte case ,blocuri, oraşe imense, autostrăzi , modificând iaraşi pozitia iniţială a materie pe Terra. Modifică cursul apelor contrar legilor fizicii şi face acumulări imense de ape schimbând practic locul, forma şi poziţia pe care legile universale au dat-o pământului, iniţial. Sufocă regnul vegetal şi animal cu nevoile sau excesele lui prin creşterea impresionantă a numarului de oameni, repoziţionând masele iniţiale aşezate pe Terra la momentul mişcării care i-a asigurat pozitia, înclinaţia pe axă şi viteza forţei de rotaţie cu care a înlesnit apariţia şi evoluţia viului pe planetă.  
 
Unde au dus toate aceste activitaţi? Se ştie, probabil, dar nu vor să ne sperie: schimbarea înclinaţie pe axă, deci altă poziţie faţă de soare, lună şi alte corpuri care au influenţă directă asupra planetei, incetinirea vitezei de rotaţie. Consecinţe: mai cald, mai frig, mai vânt, furtuni, alţi curenţi de aer, marini, ploi atipice, inundaţii alunecări de teren, cutremure, altă circulaţie a sarcinilor electrice la nivelul viului.  
 
Şi pentru ce toate acestea ? În numele evoluţiei ? Sau pentru că omul, s-a crezut FIUL LUI DUMNEZEU?  
 
Bucuraţi-vă de această sărbătoare lumească, PASTELE, că este catholic, orthodox, sau cum s-o mai numi la alte religii, dar gandiţi-vă cu adevărat la Dumnezeu nu ca fii Lui, ci ca o parte a materie creată de EL, care o fi ACELA, că deocamdată, noi nici asta nu ştim.  
de ANGHEL ZAMFIR DAN AZED  
 
Referinţă Bibliografică:
TEORIA SUPRASTRUCTURILOR / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1559, Anul V, 08 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!