AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Anghel Zamfir Dan         Publicat în: Ediţia nr. 1528 din 08 martie 2015        Toate Articolele Autorului

extras din memoria uitării
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca mari bărbaţi, mulţi dintre voi aţi văzut, probabil , o femeie dăruindu-se. Că a fost vorba de prima fată cu care aţi făcut dragoste, de prima iubită care a acceptat tacit să patrundeţi în intimitatea universului ei, de soţia sau mama copiilor vostri aţi observat, sau nu prea, puterea farmecului cu care se copleşeşte întai pe sine, apoi toată atmosfera în care este implicată.  
 
Parcă se pierde in lumea ei ăi nimeni nu vrea să o ajute. Doar sentimentul propiilor vibraţii o poartă dintr-un val , pe alte valuri şi înfăsurată în propiilei dorinţi se pierde în largul dragostei oferind,tăcut, o formă de eternitate.  
 
Supusă neajutorării închipuite, ea este înzestrată în realitate cu puterea dragostei,a fecundităţii şi e conştientă parcă, in mândria ei ca, de ea depinde însăşi perpetuarea vieţii în micul univers al pământului.  
 
Fără să-i fie teamă sau ruşine cu sine, spune când vrea ea că este femeie şi că va iubi iubirea sfidând oricare altă formă de mişcare a sentimentelor universale.  
 
Ştie că este un fel de Bancă de Date a Vieţii şi că ,natura a înzestrat-o cu darul plăcerii perpetue şi păstreaza cu sfinţenie această comoară afişind-o doar atunci când simte că a venit timpul să aducă pe lume o altă viata spre reântregirea nemărginită a lumii sau când deslănţuirea farmecului vieţii o învinge cu propiile dorinţi.  
 
Spre recunoaştrea voastră, amintiţi-vă frăgezimea cărniţei ei rozalii, puful catifelat al pielii pe care coplesiţi de emoţie o atingeţi cu vârful degetelor tremurânde, dulceaţa buzelor pe care le săutaţi pierduţi în lumea viselor tulburătoare, forma sănilor ce vă înceţoşează mintea când îi priviţi prima dată sau obrăznicia catifelată a feselor de care vă temeţi la inceput să vă atingeţi ca apoi, să nu vă mai săturaţi admirându-le şi veţi învăţa astfel să le preţuiţi ,nu numai de ziua lor, ci în toate clipele când, neobligate, vă stau la dispoziţie spre a avea voi la îndemâna ingredientul din care se prepară plăcerile vieţii  
 
de AZED Anghel Zamfir Dan  
 
Referinţă Bibliografică:
extras din memoria uitării / Anghel Zamfir Dan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1528, Anul V, 08 martie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Anghel Zamfir Dan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anghel Zamfir Dan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!