AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Relatare >  


Autor: Angela Dina         Publicat în: Ediţia nr. 1444 din 14 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

STATUIA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Domina Piaţa Veche prin silueta ei. Vedea până, hăt, departe. De aici îşi trimitea spre zări gândurile nerostite... 
  
Azi o dureau toate. AZI, căci pentru ea nu exista nici IERI, nici MÂINE. Ar fi vrut să-şi amintească de trecut, să întrevadă un viitor mai apropiat sau îndepărtat. Dar nu putea! Creatorul omisese asta. 
  
Şi în fiecare AZI îşi analiza fiinţa. AZI – durerile dinspre interior spre afară. Şi tot aşa până spre seară, când se lăsa acoperită de bolta cerească... 
  
În altă AZI sorbea prin ochii pătrunzători şi imenşi scânteiatele priviri aruncate pieziş ori direct de cei din jur. Ochii lor îi erau oglinzi, simţind cum materia din care fusese întruchipată se schimba în pulbere stelară şi se îmbogăţea cu o aură ce-i ardea fruntea dureros, ca o cunună de spini înţepători. 
  
Urma un AZI când trudea să-nveţe că-i e dragă viaţa, imaginându-se natură vie. Atunci exersa râsul şi plânsul în piaţa pustie. 
  
Şi tot aşa... în fiecare zi o lua de la început cu existenţa-i, fără ştiinţa de a se ancora în trecut. Avându-l pe AZI în exclusivitate, nu putea să-şi prospecteze nici viitorul. Se întrista, capitulând a deznădejde mută... 
  
Veni, însă, clipa când, înainte de a intra într-un nou AZI, ca semn al supremei răsuciri în sine, aruncă spre Creator, dinspre înălţimea staturii sale, toată pigmeica sa mirare - De ce ?!... 
  
Referinţă Bibliografică:
STATUIA / Angela Dina : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1444, Anul IV, 14 decembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Angela Dina : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Angela Dina
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!