CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  ANTOLOGIA „MICUŢII SCRIITORI DIN BANATUL MONTAN“
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ANTOLOGIA „MICUŢII SCRIITORI DIN BANATUL MONTAN“ 
  
Zăpada a căzut ca o alinare a tot ceea ce a pustiit toamna. Copacii bogaţi odinioară în muguri, frunze şi roade s-au ruşinat o clipă când şi-au văzut goliciunea, dar haina albă a iernii le-a îmbrăcat chipul trist şi acum luminează a bogoţie şi speranţă. 
  
Câţiva ghiocei răzvrătiţi, acoperiţi de plapuma groasă a iernii au reuşit să-şi înalţe capetele şi să privească în jur cum primăvara a fost o simplă iluzie de moment şi mai trebuie să aştepte până ce vor zâmbi din nou soarelui şi se vor bucura de lumina biruinţei. 
  
În această atmosferă de vrajă am deschis calculatorul şi am început să tehnoredactez o carte, o carte ce a adunat în filele ei primăveri şi muguri, raze de soare şi verdeaţă, cromatica toamnei şi puritatea iernii, o carte a speranţei multor primăveri ce-şi pot făuri destinul mângâiaţi de magia cuvintelor. Ghioceii primelor creaţii literare din această carte aşteaptă să devină în timp raze de foc care să modeleze lutul transformându-l în piatră. 
  
Antologia „Micuţii scriitori din Banatul Montan“ continuă misiunea culegerilor de creaţie literară „Îndrăgostiţi de poezie“ şi „Colaj“ de a stimula creativitatea elevilor, gustul pentru lectură şi de a descoperii tinere talente ce vor străluci sub razele nepieritoare ale cuvintelor. 
  
Unii începători în arta cuvântului, dar cu dorinţa de a-şi exprima şi ei gândurile şi sentimentele, alţii deja trecuţi prin focul primelor încercări literare şi-au unit creaţiile în acest volum cu speranţa că munca lor va străluci şi va birui timpul. 
  
ANA-CRISTINA POPESCU 
  
http://blogul.elzumina.ro/?page_id=279 
  
Referinţă Bibliografică:
ANTOLOGIA „MICUŢII SCRIITORI DIN BANATUL MONTAN“ / Ana Cristina Popescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1526, Anul V, 06 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ana Cristina Popescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ana Cristina Popescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!