CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  


Autor: Alexandra Mihalache         Publicat în: Ediţia nr. 1748 din 14 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Cristian MARTin, în slujba artei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Artistul aparţine operei sale, şi nu opera artistului”. (Novalis) 
  
“Plăcerea cu care lucrează artistul este însăşi inima artei sale”. (Constantin Brancusi) 
  
“Arta nu este nimic altceva decât contemplarea lumii impregnate de har, luminată din interior”. (Herman Hesse) 
  
Cristian Martin este unul dintre artistii care s-au dăruit cu pasiune în slujba frumosului, lucrând cu o plăcere nebănuita şi şlefuind prin har şi lumină interioară valori ale artei. 
  
Actor şi artist plastic, acesta a îmbinat cele două ramuri într-o manieră fină astfel încât roadele să fie demne de apreciat. 
  
Actoria este temelia prin care şi-a clădit o frumoasă carieră. Harul, munca şi seriozitatea cu care s-a implicat au fost cărămizile cu care şi-a construit un drum în peisajul artistic. Iar acest drum a fost presărat cu roade deosebite. 
  
Teatrul este o parte din sufletul său. Pe scena teatrului, Cristian Martin a jucat cele mai frumoase roluri, şi, nu în ultimul rand, a jucat rolul vieţii sale într-o piesă de valoare, aceea a emoţiilor unui actor talentat şi devotat meseriei care îl defineşte. Printre spectacolele cele mai cunoscute se numără „Danaidele”, în regia lui Silviu Purcărete – poate cea mai celebră montare scenică românească de notorietate internațională, jucată într-un amplu turneu în numeroase țări, ce a ajuns inclusiv pe Broadway ; „Ivan Turbincă”, după Ion Creangă; “Anselmo” – din Commedia dell’arte; „Proștii sub clar de lună”, după Teodor Mazilu, “O noapte furtunoasă - viceversa”, adaptare după I. L. Caragiale sau „Trăiește-ți fanteziile”, după John Tobias - comedie care se joacă și în prezent. 
  
Despre actorie, acesta a vorbit cu multă pasiune, reliefând însemnătatea acesteia. “Este un mod de viaţă care mă reprezintă şi, din fericire, asta ştiu să fac cel mai bine. Este felul meu de a fi, deşi aş spune că e o meserie duală – adică şi frumoasă, şi ingrată, şi aducătoare de mari satisfacții şi libertăţi, dar care te şi consumă sufleteşte şi intelectual cumplit de mult, poate fi plină de recompense, dar este și un risc asumat”. 
  
Actoria l-a adus si micile ecrane pe Cristian Martin. Aparițiile sale în show-ul de televiziune „Serviciul Român de Comedie” (ProTV, Antena 1), unde a interpretat numeroase personaje, precum și în serialul de comedie „Spitalul de demență” (ProTV) l-au facut cunoscut publicului larg. Insa notorietatea la nivel național i-a adus-o rolul unui personaj dintr-o celebră reclamă românească, anume „Nebunul cu halatul”. De asemenea, portofoliul de roluri pe care le-a interpretat pentru zona de advertising este semnificativ și foarte diversificat. 
  
În perioada 2008 – 2010 a avut o frumoasă colaborare cu Televiziunea Română, unde a realizat și prezentat emisiunile „Echipa Verde” și „Pe ce dăm banii?”. 
  
Trupa sa de improvizație, Grupa Mică, reprezintă cel mai recent proiect de scenă, fiind înființată în 2013. Cu această trupă are spectacole în București și în țară. Improvizația de show, ca gen de teatru este una din cele vech pasiuni ale sale. 
  
Prezentarea și găzduirea a numeroase evenimente corporate, VIP sau personale, unde stilul său personal și profesionalismul i-au adus o notorietate aparte completează cu succes activitatea actorului. 
  
Cât despre succesul unui artist, Cristian Martin a vorbit într-un mod deschis, prezentând calităţile care stau la baza construirii unei cariere demne de admirat. „Încă mă străduiesc să aflu! (zâmbeşte). Serios vorbind, cred că este vorba de lucruri simple: perseverenţă, bun simţ, muncă multă şi susţinută şi, nu în ultimul rand, noroc! Căci aş fi ipocrit să nu recunosc că norocul a fost de multe ori de partea mea iar întâmplările favorabile şi oamenii buni au venit la mine. Pe de altă parte, cred că mai e vorba despre faptul că e obligatoriu ca tot timpul să vrei să te dezvolţi şi să şi faci ceva pentru asta. Dacă vrei cu adevărat... munceşti!” 
  
Artistul a fost profesor de actorie la secția de specialitate a Liceului de Artă Dinu Lipatti din București și în cadrul Școlii Populare de Artă din Capitală, iar această activitate continuă în mod natural prin activităţile de training şi coaching în care s-a implicat. Din 2013, acesta este foarte implicat în acest gen de activități ,în zona de dezvoltare personală prin tehnici de actorie și improvizație adaptate special, precum și în zona de public speaking. A pregătit deja mai multe serii de cursanți care au dorit să cunoască aceste tehnici, precum și acele “tips & tricks” folosite de actorii profesioniști și modul în care le pot aplica în viața lor profesională și cotidiană 
  
În cadrul taberei culturale BookLand din 2013, acesta a organizat grupe de training de actorie și improvizație adaptate nivelului de înțelegere și performață al elevilor, lucrând cu mai multe grupe de elevi – de la clasa întâi până la a douăsprezecea. 
  
Artistul este, de asemenea, implicat în mai multe proiecte pro bono, destinate în principal dezvoltării educaționale a tinerilor – un exemplu fiind participarea ca speaker motivațional la seria de conferințe naționale BookLand Evolution, create pentru liceeni. 
  
Însă Cristian Martin s-a remarcat şi în domeniul artei plastice, unde şi-a pus în valoare talentul şi imaginaţia, realizând cu succes obiecte decorative deosebit de apreciate, chiar şi peste hotare. Arta plastică l-a fascinat dintotdeauna . 
  
“Arta plastică reprezintă pentru mine o mare libertate: de viaţă, de gândire, de acţiune, de concept, de expresie şi aşa mai departe. Este relaxarea mea, locul în care mă refugiez de cele mai multe ori, pentru că acolo este întotdeauna bine şi frumos. E „Nirvana” mea! Acolo sunt cu totul şi cu totul stăpân, nu există limite şi constrângeri, numai voinţa şi simţirea mea conduc <>”, a declarat artistul. 
  
Brandul pe care l-a fondat, Martin Art, s-a dezvoltat și este deja cunoscut iubitorilor de artă, dar și celor care-și doresc pur și simplu obiecte unicat, cum sunt paharele pictate într-o manieră complexă și complet inedită. Artistul pictează pe sticlă, mai ales pe pahare, pentru care și-a și creat tehnici speciale, dar și icoane și alte genuri de obiecte de artă. 
  
“Cred că datorită zodiei mele duale, Gemeni, am ocazia să mă împart simplu: un geamăn se ocupă de actorie, unul de artă plastică, iar din când în când mai dau câte o petrecere in comun! Faptul că încă nu sunt surmenat arată că una se completează frumos cu cealaltă – în anumite perioade mă relaxez puţin pe una dintre ele şi o susţin mai mult pe cealaltă, iar alteori, invers. În privinţa artei plastice, ea are vechimea cea mai mare în viaţa mea, dar numără mai puţini ani de practică profesionistă, pentru că după liceu nu prea am mai lucrat, până acum caţiva ani. Actoria, în schimb, mi-a format viaţa şi cred că şi personalitatea”, a povestit Cristian Martin. 
  
Referinţă Bibliografică:
Cristian MARTin, în slujba artei / Alexandra Mihalache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1748, Anul V, 14 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Alexandra Mihalache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Alexandra Mihalache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!