AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 2271 din 20 martie 2017        Toate Articolele Autorului

Expoziția de pictură IONEL FEDERIGA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Expoziție de pictură Ionel Federiga 
  
În după amiaza zilei de 20 martie, la orele 18 a avut loc la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj expoziția de pictură a artistului plastic Ionel Federiga membru al Asociației Pictorilor din Cluj. Numărul mare de tablouri, majoritatea în ulei, reprezintă peisaje din natură, și natură urbană, introducând privitorul într-un spațiu de culoare și lumină. Printre picturile în ulei vedem și câteva portrete în creion și cărbune, ceea ce ne decoperă în Ionel Federiga și un bun portretist. 
  
În invitația tipărită remarcăm textul scriitorului Constantin Zărnescu care scrie despre lucrările pictorului: “Deși “cumpătat“ întru complinirea sufletului, creatorul se observă pe el însuși ( se vizualizează, plastic), prin modelul histrionic-arlechin (umoristică și antică nuanță estetică ), pentru personajele vieții pasagere, trecătoare: vârste, perisabilitate, pecetluite de “legile proverbiale “ale Ecleziastului biblic.” 
  
Pentru a nu-l contrazice pe scriitor pot spune că “modelul histrioric-arlechian” lipsește cu desăvârșire în tablourile expuse, probabil expresia aceasta a folosit-o ca metaforă pentru “Sentimentul elegiac”. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
Expoziția de pictură IONEL FEDERIGA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2271, Anul VII, 20 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!