CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  La cenaclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul “Radu Stanca “ 
  
Medalionul literar “Rapsodii de toamnă‘ 
  
Ședința cenaclului ”Radu Stanca“, patronat de Liga Scriitorilor Români, din cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici nr.2 Cluj-Napoca (coordonator Maria Bobină), a fost deschisă de scriitorul Al.Florin Țene, președintele cenaclului, care a prezentat ordinea de zi . Profesoara Antonia Bodea a fost invitată să vorbească despre George Topârceanu, autorul volumului “Migdale amare “, apărut în anul 1928, la București. 
  
După expunerea bine documentată, Al.Florin Țene a susținut un recital poetic din opera scriitorului de la revista “Viața Românească “. 
  
În continuare profesorul Vasile Sfârlea a analizat opera poetică a lui George Topârceanu, la care Al.Florin Țene a subliniat prietenia autorului “Rapsodiilor de toamnă” cu Sadoveanu, Garabet Ibrăileanu și Mihai Sevastos. 
  
Medalionul literar s-a încheiat cu poezia “Rapsodii de toamnă “, interpretată cu acuratețe de Al.Florin Țene. 
  
După care a urmat prezentarea lucrărilor membrilor cenaclului.Astfel, Don Dorin a citit povestirea science fiction “Pedeapsă pentru uitare “, apreciată de cei prezenți.Au mai citit din creațiile lor: Titina Nica Țene și Marina Muntoi. 
  
În încheiere, în cadrul rubricii „Prin adevăr învingem o părere “, profesorul Vasile Sfârlea a vorbit despre eliberarea Clujului de sub jugul fascist horthyst la împlinirea a 72 de ani 
  
Viitoarea ședință a cenaclului va avea loc miercuri, 9 noiembrie, orele 11. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2112, Anul VI, 12 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!