CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  Municipiul TURDA și-a sărbătorit Cetățeanul de Onoare-VALENTIN VIȘINESCU-85
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Municipiul Turda și-a sărbătorit Cetățeanul de Onoare  
 
Valentin Vișinescu-85  
 
În data de joi, 6 octombrie a.c., a avut loc în Sala Mare a Primăriei Turda, în prezența unui numeros public sărbătorirea împlinirii a 85 de ani a profesorului Valentin Vișinescu, Cetățean de Onoare al municipiului Turda, al comunelor Viișoara și al satului natal Stelnica, din județul Ialomița,. manifestarea fiind organizată și desfășurată sub egida Asociației Rei Culturae Fautores.  
 
În prezența primarului Cristian Octavian Matei, a senatorului Alexandru Cordoș și a deputatului Mircea Vicențiu Irimie, profesoara Doina Arion, coordonatoarea manifestării, membră a cenaclului “Pagini literare“,a deschis manifestarea, subliniind etapele principale din viața scriitorului Valentin Vișinescu, membru al Ligii Scriitorilor Români și a Cenaclului “Satiricon” după care a dat cuvântul doamnei Nicolina Halgaș directoarea Bibliotecii Municipale “Teodor Murășanu”. Aceasta a citit un adevărat studiu despre opera scriitorului turdean, autorul a două cărți ce s-au lansat cu această ocazie: „Personalități de pe Valea Hășdății “ și “Jocul la șură “.  
 
În continuare a vorbit scriitorul Gavril Moisa care în cuvântul său a pus accentul pe rolul celui sărbătorit în domeniul epigramistic, dedicându-i câteva epigrame. Alături de cele citite de Eugen Coța, au făcut deliciul asistenței.  
 
În cuvântul său scriitorul Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor, a arătat că această frumoasă acțiune culturală se desfășoară în clădirea monument a Primăriei, construită în 1882-1884 în stil neorenascentist, iar alături se află clădirea neterminată a teatrului, în stil modern, două paralele ce exprimă Putința și Neputința.În continuarea a vorbit despre rolul soțiilor în viața scriitorilor, făcând referire la familia Tolstoi, dar și la doamna Valentina soția celui sărbătorit. Speech-ul lui Al.Florin Țene s-a încheiat cu un recital poetic dedicat sărbătoritului, după care a acordat Medalia „Virtutea Literară “ scriitorului Valentin Vișinescu.  
 
Au mai vorbit. primarul Cristian Octavian Matei, scriitorul Mircea Ioan Casimcea, senatorul Alexandru Cordoș, deputatul Mircea Vicențiu Irimie, Ioan Roman, primarul comunei Viișoara, și Dănuț Zăhan, președintele Asociației Rei Culturae Fautores, care, prin cuvântările lor, au creeat un “film” secvențial despre viața unui Om dăruit școlii românești și cuvântului scris.  
 
Al.Florin Țene  
 
Referinţă Bibliografică:
Municipiul TURDA și-a sărbătorit Cetățeanul de Onoare-VALENTIN VIȘINESCU-85 / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2106, Anul VI, 06 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!