CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1958 din 11 mai 2016        Toate Articolele Autorului

La cenaclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar “Radu Stanca “ 
  
Medalionul literar ”Pavel Dan-reprezentant al transilvanismului literar “ 
  
Recenta ședința cenaclului literar “Radu Stanca “, patronat de Liga Scriitorilor Români din cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici nr.2, Cluj-Napoca, a fost deschisă de Maria Bobină (coordonatoarea Centrului ). Aceasta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele cenaclului, care a prezentat ordinea de zi. 
  
La primul punct s-a desfășurat medalionul literar “Pavel Dan-reprezentant al transilvănismului literar “, în cadrul căruia Al.Florin Țene a vorbit despre scurta viață a scriitorului născut la 3 septembrie 1902 la Clapa, comitatul Turda și decedat la 2 august 1937 la Cluj-Napoca, și opera sa, arătând, în încheiere, că în păstrarea memoriei acestui scriitor Aurel Podaru conduce un cenaclu cu numele scriitorului, publicând articole și studii despre Pavel Dan, și chiar o carte ce a fost bine primită de critica litarară. 
  
În continuare în cadrul aceluiași context profesoara Antonia Bodea a analizat cu competență colecția de nuvele “Urcan Bătrânul“ a scriitorului Pavel Dan, subliniind că talentul acestuia a fost asemănat cu cel al scriitorilor Ioan Slavici, Ion Agârbiceanu și Liviu Rebreanu, fiind unul din reprezentanții cei mai importanți ai ardelenismului literar românesc. 
  
În încheirea medalionului profesorul Vasile Sfârlea a prezentat situația social- politică a Transilvaniai și al României din timpul vieții lui Pavel Dan. 
  
La punctu doi al ședinței, desfășurat sub genericul “Tinerețea poeziei noastre “, au citit din creațiile lor autorii:Dorin Don, Nicolae Pătrașcu, Ion Nemeș, Titina Nica Țene, și Antonia Bodea, care au fost răsplătiți cu vii aplauze de către numerosul public. 
  
În încheiere profesorul Vasile Sfârlea și Al.Florin Țene au prezentat un “Caleidoscop literar “. 
  
La viitoarea ședință ce va avea loc miercuri, 8 iunie, ora 11, se vor lansa cărțile de poezii “ Oglinzi interioare“ de Angelica Pătrașcu, “Nostalgia întoarcerii “ de Titina Nica Țene, și romanul “La braț cu Andromeda “ de Al.Florin Țene. Despre cărțile acestea vor vorbi: prof.Antonia Bodea, Voichița Pălăcean Vereș și Al.Groza. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1958, Anul VI, 11 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!