CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1930 din 13 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

La cenaclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul Radu Stanca 
  
Medalionul literar:”Brâncuși- o viață veșnică “ 
  
Recenta ședință a Cenaclului literar “Radu Stanca “, patronat de Liga Scriitorilor Români, ținută la Centrul Multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici nr.2, Cluj-Napoca, în fața unui numerous public, a fost deschisă de scriitorul Al.Florin Țene, președintele Ligii Scriitorilor și al cenaclului care a prezentat ordinea de zi. 
  
La primul punct s-a desfășurat medalionul literar “Brâncuși-o viață veșnică “, în cadrul căruia profesorul Vasile Sfârlea a vorbit, documentat, despre viața și opera sculptorului, exemplificând conferința cu imagini și reproduceri după reviste apărute în timpul vieții lui Brâncuși, amenajate într-o mică expoziție. 
  
În continuare, pe aceași temă, a vorbit profesoara Antonia Bodea, explicând faptul că opera sculptorului născut la Hobița-Gorj, păstrează elemente tradiționale ce se regăsesc în arhitectura tradițională românească, revoluționând, astfel, stilul modern al artei plastice.Încheind expozeul cu o creație poetică proprie dedicată sculptorului. 
  
Al Florin Țene a adus completări la cele spuse de cei doi conferențiari, subliniind că opera brâncușiană are la bază o filozofie ce izvorăște și din aforismele pe care le-a scris de-alungul anilor, publicate și promovate de scriitorul Constantin Zărnescu, însoțite fiind și de texte semnate de acesta și Marin Sorescu în care descoperim o adevărată exegeză despre opera sculptorului Brâncuși. 
  
Al.Florin Țene a scos în evidență contribuția profesorului universitar Constantin Măruțoiu, din Cluj-Napoca, originar din județul Gorj, la conservarea și restaurarea cunoscutului ansamblului brâncușian de la Târgu Jiu. 
  
S-a trecut la lansarea cartii semnate de Gheorghe Șoptirean, intitulată “Dorință împlinită “. Despre carte au vorbit: Antonia Bodea, Al.Florin Țene, Alexandru Groza, Titina Nica Țene și Vasile Sfârlea. Vorbitorii au subliniat realismul promovat în carte, având un caracter memorialistic, fiind o oglindă a unor perioade din istoria neamului românesc. 
  
În încheiere profesorul Nicolae Pătrașcu a susținut un recital poetic cu versuri semnate de George Coșbuc. 
  
Viitoarea ședință va avea loc în data de miercuri, 11 mai, ora 11, când se vor lansa cărțile “La braț cu Andromeda “(roman ), de Al.Florin Țene, “Nostalgia întoarcerii “(poezii ), de Titina Nica Țene, și se va discuta despre viața și opera prozatorului Pavel Dan. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1930, Anul VI, 13 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!