CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1897 din 11 martie 2016        Toate Articolele Autorului

La cenaclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul “Radu Stanca“ :Medalionul literar “Românce care au rămas în istorie“ 
  
Ședința cenaclului literar “Radu Stanca “, patronat de Liga Scriitorilor Români, din data de 9 marte, a.c., ce s-a ținut la Centru multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici, nr.2, Cluj-Napoca, în fața unui numeros public, a fost deschisă de Maria Bobină (coordonatoarea Centrului ). Aceasta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele cenaclului care a prezentat ordinea de zi. 
  
La început a luat cuvântul scriitorul și dramaturgul Eugen Cojocaru, recent venit din Germania, care a ținut conferința interactivă “Istoria teatrului “, urmărită cu mult interes de cei prezenți care și-au adus aportul cu intervenții originale la buna desfășurare a expozeului. 
  
După această expunere a urmat medalionul literar “Românce care au rămas în istorie “. În cadrul acestui medallion profesoara Antonia Bodea a vorbit despre poeta Magda Isanos, ce a trăit numai 28 de ani, dar care a scris o operă poetică deosebit de sensibilă și vibrantă. Cea care spunea că: “Trebuie să tindem mereu spre realizarea ideii de bine, generozitate și frumusețe, nici o operă literară nu poate trăi fără ele. Puterea pe care Dumnezeu ne-a dat-o trebuie s-o întrebuințăm bine, încât în urma noastră arta să devină mai bogată și oamenii mai buni. “ 
  
În continuare poeta Titina Nica Țene a vorbit despre viața acesteia, despre soțul Magdei Isanos, Eusebiu Camilar, dar mai ales despre fiica sa, poeta Elisabeta Isanos, a căror poezii scrise cu sufletul impresionează cititorii. A încheiat excursul său cu un recital cu poezii semnate de Magda și Elisabeta Isanos, din care nu au lipsit versurile:”Și-mi pare-așa ciudat că se mai poate/ găsi atâta vreme pentru ură/ când viața e de-abia o picătură/ între minutu-acesta care bate// și celălalt-și-mi pare ne-nțeles/ și trist că nu privim la cer mai des,/ că nu culegem flori și nu zâmbim/noi, care-așa de repede murim!” ( Magda Isanos- Murim…ca mâine) 
  
A urmat apoi conferința “Femei deosebite- Smaranda Brăescu. prima parașutistă româncă “, susținută de profesorul Vasile Sfârlea. 
  
Ședința s-a încheiat cu creații proprii, dedicate femeii, semnate de membrii cenaclului:Cristina Marian, Alexandru Groza, Gheorghe Șoptirean, Ion Nemeș, Marina Muntoi, Nicolae Pătrașcu și Al.Florin Țene. 
  
Viitoarea ședință va loc în data de miercuri, 13 aprilie, orele 11, având ca temă ” Viața și opera lui Constantin Brâncuși“. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1897, Anul VI, 11 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!