CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1895 din 09 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Eleva Catinca ȚENE va reprezenta județul Cluj la faza națională de la Timișoara
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
100 de elevi la faza județeană a Olimpiadei de Religie. Eleva Catinca Țene va reprezenta județul Cluj la faza națională de la Timișoara 
  
Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a găzduit sâmbătă, 5 martie 2016, faza județeană a Olimpiadei de Religie. La această etapă a competiției școlare au participat peste 100 elevi din clasele VII-XII, de la diferite confesiuni, ce s-au calificat prin rezultatele foarte bune obținute la faza locală a olimpiadei. Tot sâmbătă a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj și olimpiada de religie pentru seminariilor și liceele teologice. 
  
Olimpiadele au început cu o rugăciune rostită în capela Seminarului, a declarat inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon pentru Radio Rena;terea.. 
  
Tematica pentru etapa judeţeană a fost următoarea: 
  
1. Dumnezeu se descoperă oamenilor. Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie 
  
2. Crearea lumii 
  
3. Purtarea de grijă a lui Dumnezeu faţă de lume 
  
4. Puterea credinţei şi a prieteniei – Vindecarea slăbănogului din Capernaum 
  
5. Hristos, Lumina lumii: Vindecarea orbului din naştere 
  
6. Atotputernicia lui Dumnezeu – Învierea lui Lazăr 
  
7. Căinţă şi iertare – Pilda fiului risipitor 
  
8. Bogăţia darurilor lui Dumnezeu – Pilda talanţilor 
  
9. Rugăciunea în viaţa creştinului 
  
10. Sfânta Liturghie – întâlnirea cu Hristos 
  
La faza județeană a Olimpiadei de Religie nota 10 a obținut-o eleva Catinca Țene din clasa a VII-a a Colegiului Național ”George Coșbuc”, care a primit premiul I. Următoarea notă de 9.65 a fost obținută de Morar Cristina din clasa a VII-a de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Alte note au obținut elevii din Cluj-Napoca, Dej, Turda sau Gherla: Cozma Ancuța Marinela, clasa X, nota 9.70; Morar Ioana, clasa IX, nota 9.70, Pop Claudia, clasa a VII-a, nota 9.50, Cozma Roxana, clasa XI, nota 10; Hanc Bogdan Ioan, clasa XII. 
  
Elevii selectați vor merge la fazele naționale ale competițiilor. În cazul olimpiadei de religie, concursul va avea loc în perioada 18-24 aprilie la Timișoara, iar pentru olimpiada seminariilor și liceelor teologice, faza națională va fi organizată, în perioada 4-7 mai la Piatra Neamț. 
  
Referinţă Bibliografică:
Eleva Catinca ȚENE va reprezenta județul Cluj la faza națională de la Timișoara / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1895, Anul VI, 09 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!