AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  Poezia ]n afara hotarelor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poezia în afara hotarelor 
  
În programul Ligii Scriitorilor Români, așa cum am menționat de nenumărate ori, este prioritară acțiunea de a promova prozatorii, poeții, eseiștii etc, ce trăiesc în Patria Limbii Române, indiferent pe ce meridian al Terrei își duc existența. Fiindcă în condițiile fenomenului de globalizare, cultura poporului roman trebuie apărată, dar și cucerită pe meridianele lumii, prin diasporă și Biserică. 
  
Dacă până în prezent, datorită unor traducători de origine română, membrii ai Ligii Scriitorilor, au fost publicati antologii în Italia, Germania, Franța, Spania și Serbia, iată că ne-a sosit din Canada (Montreal ), un florilegiu “POESIA OLTRE CONFINI” (Poezia în afara hotarelor ), apărută la Editura DESTINE LITERARE, Montreal, 2015, în traducerea Teodorei Stanciu, membră a Ligii Scriitorilor, cu master în domeniul socio-politic la Universitatea din Siena. Cartea are consultant editorial pe cunoscutul scriitor român-canadian Alex Cetățeanu, iar grafica fiind executată de artistul plastic Cristian David din Florida(USA ). 
  
Antologia cuprinde 12 poeți, în majoritatea lor, membrii ai Ligii Scriitorilor Români, trăitori în România, Italia, Serbia și Canada, de origine română, dar și de alte naționalități, selecția fiind făcută cu profesionalism de traducătoarea Teodora Stanciu, care semnează, ca preambul, eseul “Arta cuvântului și dimensiunea poetică “, unde subliniază:”Această carte nu este o simplă culegere de texte(…) ci formează UN ÎNTREG UNIT. Fiecare poezie are valoarea unei microstructuri care se distinge și se integrează într-o macro structură.“ 
  
Cartea cuprinde poezii semnate de Teodora Stancu, deținătoarea “Premiului Orașului Assisi Italia“, pentru eseul intitulat “Un viaggio in(conscio ) sulla Terra“, Rada Rajic Ristic, din Serbia, deținătoarea Premiului Scalabrini, Corneliu Ioan Iovuta, din Timișoara, Cadigia Hassan, din Italia, numită Ambasadoare pentru Pace, de către “Women`s Federation for World “, Doina Drăgan, profesoră, președinta Filialei Banat-Timișoara a Ligi Scriitorilor Români, Carla Galvan, din Italia, deținătoarea premiului “La penna di Kocik “, Al.Florin Țene, din Cluj-Napoca, președintele Ligii Scriitorilor Români, membru al Academiei Americană Română de Știință și Artă, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, Mariana Strunga, din Timișoara, coordonatoarea, împreună cu Doina Drăgan, a Concursului Internațional de Poezie “ Danube in poems“(Dunărea în versuri ), Diana Ana Maria Zlibuț, elevă din Timișoara, Titina Nica Țene, din Cluj-Napoca, deținătoarea a numeroase premii, Melania Rusu Caragioiu, din Canada, este membră a multor asociații cultural din Montreal și Paulo Mele, din Vicenza-Italia, autor al mai multor volume de poezii publicate în Italia. 
  
Și această antologie se înscrie în efortul membrilor Ligii Scriitorilor de a promova creația literară pe meridianele lumii, fiindcă atunci când “vorbește poezia, tac tunurile”. Sau cum spunea Lucian Blaga, parafrazându-l,”Poezia întrupează acele gânduri care întemeiază oameni cu suflet mare. “ Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
Poezia ]n afara hotarelor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1868, Anul VI, 11 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!