CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  Picuri de Înțelepciune, articol de preot Ilie Bucur
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PICURI DE ÎNŢELEPCIUNE 
  
"Ştiinţă şi... Religie" 
  
1. "CONTEMPORAN CU DUMNEZEU" - Mirosea dimineaţa însorită a mir, / Tăcerile alunecau pe nesimţite-n mers, / Nu ştiam că alături poetul Radu Gyr / Îşi înveşnicea suferinţa-n vers. Cânta amiaza tristeţea-n flori / Uitase să-mbobocească şi mălinul, / Iar cerul desena o cruce de cocori / Ridicând la rang de virtute chinul. Amurgul jelea cu nuanţe închise / Şi câmpul trimitea culorile la culcare / Pe când clipele albe cădeau ucise / De nu se-ntorceau din nou în soare. Şi azi noaptea mă-nveleşte cu frig, / Mă tem de visul care iată vine / În miezul întunerecului, cu speranţă strig: / DOAMNE, ÎŢI MULŢUMESC, SUNT CONTEMPORAN CU TINE! 
  
*** 
  
2. "Nu eu am reuşit să-i fac literaţi pe membrii familiei mele. DUMNEZEU LE-A TRANSMIS HARUL ACESTA, sau poate l-am moştenit (cu toţii) de la mama mea. Soţia are în proză şi poezie o spontaneitate jucăuşe şi optimistă, care deseori se evidenţiază chiar şi în poeziile cu iz dramatic. Ionuţ este un ambiţios, un căutător de noutate şi formator de opinie, pe când Florin este un bun practician. Se zice că în mâna lui... orice lucru se transformă în... aur". 
  
*** 
  
3. "AZI L-AM VĂZUT ÎNĂLŢÂDU-SE PE IISUS / CÂND ZBORUL IEŞISE DIN CÂNTEC / ŞI VIERS ÎN OUĂ CINTEZA A PUS / IAR MIELUL PAŞTE IARBA ÎN PÂNTEC. // PIEPĂNUL PĂDURII CERUL ÎL PERIE / ESTE O LUNĂ SRANIE ÎN APUS, / PE NIMENI ÎN SUFLET NU-L SPERIE / CÂND ÎNĂLŢÂNDU-SE L-AM VĂZUT PE IISUS". 
  
AL. FLORIN ŢENE (1942 - ), 
  
Născut în oraşul Drăgăşani, jud. Vâlcea, din părinţi Ion şi Ecaterina. În 1964 se căsătoreşte cu poeta Titina Nica-Ţene. Are doi băieţi: Florin, specialist în imagine de televiziune şi Ionuţ doctor în istorie şi master în drept, poet şi scriitor, fondatorul ziarului "Napoca News", cu 16 cărţi scrise. Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru corespondent al Academiei Americană Română şi membru al Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada. În anul 2011 a primit DIPLOMA DE EXCELENŢĂ din partea Senatului Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", din Arad, pentru întreaga operă şi activitatea sa în promovarea literaturii române. Liga Scriitorilor Români îi acordă în anul 2012 MEDALIA "VIRTUTEA LITERARĂ", pentru strălucita sa creaţie literară şi pentru promovarea culturii române în ţară şi străinătate. Tot în acest an, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Facultatea de Filologie şi Fundaţia "Vasile Pogor" din Iaşi îi acordă DIPLOMA la Festivalul Internaţional Eminescu pentru lucrarea "Norocul limbii române, EMINESCU". Tot în acest an primeşte şi înaltul ORDIN MINERESC "SFÂNTA VARVARA", urmare faptului că a oglindit în operele sale viaţa şi activitatea oamenilor de pe Valea Jiului. În anul 1997 primeşte o bursă de studii la Bruxelles, în structurile Uniunii Europene, unde i se oferă diploma de "JURNALIST EUROPEAN". În anul 2006, a înfiinţat "Liga Scriitorilor din România", devenind preşedinte executiv al acestei organizaşţii profesioniste care are 30 de filiale în ţară şi care editează 15 reviste în care se promovează literatura română autentică. Este fondatorul revistelor "Agora Literară", "Regatul Cuvintelor", Constelaţii diamantine", "Scurt circuit oltean" etc. Debutează în anul 1959 în revista Tribuna, pe când era elev în clasa a XI-lea. Opera este tradusă în limbile sârbă, engleză, coreană, rusă şi franceză. Publică poezie, articole, critică literară şi eseu în foarte multe reviste din ţară şi străinătate. Opera conţine peste 60 de cărţi, şi este citat în multe dicţionaire, enciclopedii, cu referinţe deosebite din partea multor persoanlităţi culturale şi nu numai. 
  
"1001 CUGETĂRI" 
  
Preot Ortodox Român Ilie Bucur Sărmăşanul 
  
Referinţă Bibliografică:
Picuri de Înțelepciune, articol de preot Ilie Bucur / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1866, Anul VI, 09 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!