CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Poetul Ioan Romeo Roșiianu și romancierul Mihai Ganea, prezenți la Ședința Ligii Scriitorilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poetul Ioan Romeo Roşiianu şi romancierul Mihai Ganea, prezenţi la şedinţa Ligii Scriitorilor ! 
  
Domnia sa, dr. Mihai Ganea, vicepreşedintele Ligii Scriitorilor pe ţară, ne-a făcut surpriza și cu citirea unor secvențe de autor, din recenta carte: "Șarpele alb" Între musafiri este și domnul Romeo Roșianu și de la Satu Mare au sosit domnii Andreica Ioan și domnul Marian Chiorean. Avem o altă aspirantă la Cenaclul nostru, este vorba despre doamna dr. Adela Luminița Prodan - medic psiholog și economist, care pentru asistență își face un scurt curriculum vitae verbal. 
  
Președinta Cenaclului Filialei, doamna profesoară Carmena Băințan, ne spune un cuvânt de bun venit celor prezenți la această ședință, adică doamnelor Julieta Strâmbu, Aurelia Velea, Toma G. Rocneanu, Aurelia Oancă, Olimpia Mureșan, Ioan Morar Meteş Chelințeanu, dr. Mihai Ganea, Ioan Lazăr, Mia Focze, Marian Chiorean, Ioan Hada, Ioan Andreica, Ioan Profeanu, profesoara Irina Uță şi inspectorul şcolar Dragomir Ignat. 
  
Doamna Președintă face o scurtă incursiune în viața culturală a Clujului, unde revista noastră : "Feamăt" prezentată prin domnul dr. Mihai Ganea , s-a bucurat bucurat de un succes deosebit. Este a XVII-a revistă de filială a Ligii Scriitorilor din România! Felicitări Maramureş! 
  
Domnul Ganea s- a bucurat de aprecierea Șefului, Președintele Național al Ligii, Al. Florin ŢENE, într-o ședință în care mulți nu au avut locuri pe scaune. Scriitorul Ganea spune că a constatat anume că cele scrise de dânsul în "Batalionul de pedeapsă" au fost recepționate corect de autorități. O altă carte "Șarpele alb" a retipărit-o sub alt ISBN, care speră să fie evaluată așa cum merită de cei care dau bani şi la cultură. Domnul dr. Ganea ne citește fragmente din volumul "Șarpele alb"pe un fond sonor adecvat, muzică compusă de dânsul. În continuare ne delectează cu poezia:"Isaia 34/14" Autorul primește aplauzele colegilor. 
  
Domnul Ioan Romeo Roșiianu spune că se deosebesc etapele în care a fost scrisă și totodată ar trebui acționat la dialogurile fetelor, care odată cu vârsta se modifică. Epilogul este excelent. Poate tema plânsului, a regretelor ar trebui exploatată, la vârstele tinere ale fetelor. La aceste teme, unele probleme sunt și altfel decât realitatea fizică. 
  
Poetul Dragomir Ignat vorbește de prezentarea pleonastică a apartamentului. Mediul despre care este predispus la autoflagelare, dar sunt întâmplări disparate. La pretenția domniei sale sunt multe lucruri de îndreptat. Se fac asemănări cu Eugen Barbu, Marin Preda și alții. 
  
Profesoara Irina Uță spune că trebuia prezentat sfârşitul tragic a acelui fel de viață. Doamna Carmena Băințan, spune că este “un atac la pudicitatea femeii, și erau necesare evitarea un cuvinte triviale chiar pornografice”. Mai mult, consideră “că sexul la vârste de 12 ani este tragedie”, la adolescență se poate defini altfel. 
  
Domnul Ioan Profeanu spune că pe mulți dintre noi” mașinizarea societății transformă dragostea melancolică în ceva ce merge înspre satisfactia animală este doar satisfacţie împlinită, de moment”. Domnul Ioan Romeo R. amintește că aceste scene erotice la alte popoare “sunt un cult”. 
  
Doamna Olimpia Mureșan, care lucrează în astfel de mediu, spune că ce s-a citit e literatură, deoarece “este vorba de un singur personaj și evoluția acestuia”. 
  
Intervine doamna Irina Uță care arată și ea un caz petrecut în apropierea dânsei. 
  
Domnul I. Andreica spune căci cu toate discuțiile de aici, domnul Mihai Ganea va avea ceva de lucru, apoi crede că pentru un Cenaclu este necesară cunoașterea materialului dinainte: “deoarece o scriere are un proiect, în cazul de față, pe acest segment de timp se pot scrie multe. Creația noastră ajunge la cititor, ei trebuie să-și facă ideea despre scriitura noastră”. Adaugă: “ Este în joc valoarea scriiturii, cititorul alege ce cumpără şi cumpără ce alege”. Consideră că poezia lui este mult mai bună decât proza. 
  
În continuare dr. Mihai Ganea își prezintă ultima carte tipărită" Despre religii", carte unde se prezintă unele evenimente istorice legate de religii. Prezintă revista "Mesagerul albastru" scoasă în luna trecută, unde au trimis și publicat materiale și scriitorii băimăreni. Urează tuturor un an nou mai bun, mai roditor. 
  
Toma G. Rocneanu în cuvântul lui a spus:"Sub acest titlu chiar aici în vitrină este un volum din 2004 a domnului ing. Sivic Nistor Bud și al Cenaclului Asociației Scriitorilor! După lecturarea unui material, autorul a fost întrebat: Ce aport la cultura țării are această scriitură?!" Probabil că aceasta este întrebarea anului 2016! 
  
La revedere, ne vedem peste două săptămâni! 
  
T.G.R. 
  
Referinţă Bibliografică:
Poetul Ioan Romeo Roșiianu și romancierul Mihai Ganea, prezenți la Ședința Ligii Scriitorilor i / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1864, Anul VI, 07 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!