CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  La cenaclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul “Radu Stanca “ 
  
Medalionul literar “Marea Unire- pagină sublimă a istoriei noastre “ 
  
Ședința cenaclului literar “Radu Stanca “ din cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici, nr.2”, din str.Decebal nr.21, ce a avut loc recent, în fața unui numeros public, a fost deschisă de către Maria Bobină,(coordonatoarea centrului ), care a propus să se țină un minut de reculegere în memoria poetei Emilia Tudose, membră a cenaclului, ce a trecut recent la cele veșnice.. Apoi a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele cenaclului care a anunțat ordinea de zi, dar nu înainte de a da citire motto-ul, așa cum a intrat în tradiție, sub care se desfășoară această ședință:” Nu-ți fie frică să faci un pas mare. Nu poți trece o prăpastie din două sărituri mici.“ 
  
În cadrul medalionului istorico-literar ”Marea Unire-pagină sublimă a istoriei noastre “ a vorbit detaliat profesorul Vasile Sfârlea, exemplificând conferința cu imagini din perioada anului 1918.Pe această temă au mai vorbit Al.Florin Țene și Gheorghe Ciubucă. 
  
În continuare s-a desfășurat recitalul poetic “Ninsori albastre “ susținut de poeții Titina Nica Țene, Iulian Patca, Nicolae Pătrașcu Vasile Sfârlea și Al.Florin Țene. Recital bine apreciat de cei prezenți cu vii aplauze. 
  
Ședința s-a încheiat cu lansarea cărții profesorei Doina Nistor, care semnează cu pseudonimul Sofia Pavel, având titlul “Carusel “, apărută la Editura Napoca-Nova 
  
Despre carte a vorbit scriitoarea Voichița Pălăcean Vereș, directoarea editurii, ce semnează și postfața cărții, care spunea:”Scrierile Sofiei Pavel aduc în atenție viața de zi cu zi a oamenilor simpli ce-și duc traiul în metropola ardeleană Cluj-Napoca. “ 
  
Intervenția cu epigrame și versuri satirice a domnului Emil Tătar, a fost un răspuns inteligent la problematica ridicată de autoare,. 
  
În încheiere autoarea și-a destăinuit din taina laboratorului său de lucru și originile pseudonimului. 
  
Ședința s-a încheiat cu un colind cântat de toți cei prezenți. 
  
Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 13 ianuarie 2016, la ora 11, având ca temă Eminescu și Unirea Principatelor. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1804, Anul V, 09 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!