CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Din activitatea filialelor Ligii Scriitorilor Rom\ni
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din activitățile filialelor Ligii Scriitorilor 
  
Sub egida Ligii Scriitorilor Români-Filiala Hunedoara 
  
FESTIVALUL NAȚIONAL DE LITERATURĂ PENTRU COPII 
  
“SFÂNTA VARVARA “-Aninoasa 
  
La inițiativa scriitorului Ioan Velica, președintele Ligi Scriitorilor-Filiala Hunedoara a avut loc la Aninoasa “Festivalul Național de literatură pentru copii –Sfânta Varvara“, ediția I-a. 
  
Concursul s-a desfășurat în cadrul Școlii gimnazială “Sfânta Varvara “ din Aninoasa, Județul Hunedoara. 
  
Premiile au fost acordate în 4 decembrie a.c. 
  
La acest concurs au participat cu creații proprii, poezie și proză, 65 de elevi cu 100 de lucrări, din clasele a III-a-VIII-a. Concurenții au provenint din școliile județelor Argeș, Brăila, Bistrița-Năsăud, Giurgiu, Buzău, Suceava și Hunedoara. Din județul Hunedoara au participat elevi de la școlile din Aninoasa, Iscroni, Banița, Geoagiu și Petroșani. 
  
Juriul format din cadre didactice și scriitori, președinte fiind Ioan Velica a acordate 60 de premii, din care județului Argeș 3 premii pentru premiul II și un premiu pentru locul III. Județul Brăila a opținut două premii I, un premiu II și două premii trei. Județul Bistrița Năsăud a obținut trei premii pentru locul II și un premii pentru locul III. Județul Giurgi a opținut două premii pentru locul I și două premii pentru locul II . Județul Buzău a opținut 5 premii I, 5 premiu 2 și și două premiul III. Elevii din județul Suceava au primit următoarele premii, două pentru premiulș doiu și județul Hunedoare 10 premii pentru locul I, 10 pentru locul II și 10 pentru locul III. 
  
Elevii de la școlile din localitățile Aninoasa, Iscroni, Banița, Geoagiu și Petroșani au luat 10 premii pentru premiul I, 10 pentru premiul II și 9 pentru premiul III. 
  
Al.Florin Țene 
  
O nouă şedinţă a Ligii Scriitorilor Maramureş 
  
Sâmbătă, 5 decembrie, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, de la ora 11,oo în sala Ion Burnar, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Ligii Scriitorilor Maramureş. Şedinţa a fost prezidată de prozatoarea Carmena Băinţan, fiind secondată de romancierul Milian Oros. Printre cei prezenţii îi amintim pe scriitorul-preot Radu Botiş, Toma Gross Rocneanu, Aurelia Oancă, Aurelia Velea, Ioan Lazar, Ioan Marian Chiorean ş.a. 
  
Subiectul principal dezbătut a fost realizarea şi tipărirea înainte de sfârşitul anului a revistei Ligii scriitorilor, care se va numi „Freamăt” şi va avea un număr de aproximativ 50 de pagini, format A4. Aceasta se va realiza cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare, director dr. Teodor Ardelean iar concepţia grafică şi tehnoredactarea aparţine Victorianei Oros. Felicitări pentru activitatea din acest an şi reuşite în continuare. 
  
GDL 
  
Referinţă Bibliografică:
Din activitatea filialelor Ligii Scriitorilor Rom\ni / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1802, Anul V, 07 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!