AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  La cenaclul literar RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar ”Radu Stanca “ 
  
Medalionul literar “Cinstim “ patriarhii” cuvântului scris” 
  
Miercuri, 11 noiembrie, la ora 11, a avut loc în sediul modern al „Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici, nr.2” ,(coordonator Maria Bobină ), din str. Decebal nr.21, ședința Cenaclului literar „ Radu Stanca“,(președinte Al.Florin Țene ), în cadrul căruia s-a desfășurat medalionul istorico-literar “Cinstind “patriarhii” cuvântului scris”, a fost lansat volumul antologic de poezie “Bucurii ascunse “, de Emilia Tudose. Despre carte a vorbit profesoara Antonia Bodea, care sublinia că “poezia Emiliei Tudose este caldă, de un rafinament discret, cu rezonanțe picturale, cu solemnități imnice care dau farmecul incantatoriu specific poemului muzical,“ iar Al.Florin Țene spunea:”că a descoperit în această poezie noi valențe ale sensibilității poetei, fiindcă fiecare text constituie un argument în promovarea mitului Edenului. “ În continuare Gabriela Szas a citit poezii din acest volum apărut la Editura Napoca Nova, având ca director pe scriitoarea Voichița Pălăcean-Vereș, care semnează postfața acestui volum, intitulată “Iubirea nu are început, nici sfârșit“. 
  
În continuare Antonia Bodea și Al.Florin Țene au vorbit despre epigramistul Eugen Albu, “un clasic în viață “, cum sublinia Al.Florin Țene, acesta fiind membru al Asociației Epigramiștilor Români și al Ligi Scriitorilor, prezentând volumul “Zilnicul cotidian -povestire monografică despre și cu EUGEN ALBU “. după care profesorul Vasile Sfârlea a vorbit detaliat și prezentând documente despre scriitorul, dascălul și publicistul turdean Teodor Murășanu, tatăl regretatului academician Camil Mureșeanu,După o conferențere de peste o oră, Vasile Sfârlea a concluzionat cu cuvintele istoricului Gheorghe I. Bodea:”învățăcel la școlile “micii Rome “ ale Blajului, a fost cel care a cunoscut închisorile comuniste, purtându-și destinul cu demnitate și neostoită convingere în strălucirea sfântă a libertății și dreptății Omului, Teodor Murășanu rămâne pentru posteritate unul din ultimele spirite renescentiste ale Evului modern transilvan.” 
  
Ședința s-a încheiat cu un recital poetic susținut de: Titina Nica Țene, Antonia Bodea, Gheorghe Șoptirean, Olimpia Bebu și Nicolae Pătrașcu. 
  
Viitoarea ședință are loc în data de miercuri, 9 decembrie, având ca temă”Marea Unire “. 
  
Victor Roșianu 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul literar RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1776, Anul V, 11 noiembrie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!