CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  Poezia în afara hotarelor, cronică de DOINA DRĂGAN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Doina Dragan-referinte la cartea : “Poezia în afara hotarelor-Poesia oltre confine” în limba română și italiană, traducător/traduttore Teodora Stanciu. Editura Destine literare- Montreal- Canada 2015 Această carte pe care Teodora Stanciu a gândit-o și a conceput-o are în cuprinsul ei poeți cu autobiografi valoroase care i-au dat material-poezii deosebit de prețioase. 
  
Autoarea Teodora Stanciu a dorit ca aceste poezii valoroase să fie făcute publice atât iubitorilor de artă și cultură din Italia-Wicenza , cât și din România-Timișoara și Cluj, Serbia-Beograd, Somalia-Mogadiscio, Canada. Traducătoarea care a constituit baza de date a cuprins poeziile autorilor Rada Rajic Ristic, Corneliu Ioan Iovuța, Cadigia Hassan, Doina Drăgan, Carla Galvan, Al.Florin Țene, Mariana Strungă, Diana-Ana-Maria Zlibuț, Titina Nica Țene, Melania Rusu Caragioiu, Paolo Mele, precum și un articol al Domniei Sale:” Arte pentru arte-Arta cuvântului și dimensiunea poetică”. 
  
Teodora Stanciu nu a ținut cont de ce subiect au poeziile sau ce reflecă fiecare, sau ce mesaj au vrut să transmit fiecare poezie, ci le-a înserat, pur și simplu, după cum a primit în dar cărțule cu poeziile autorilor. Este foarte bine și așa. De exemplu când Teodora Stanciu a fost invitată în Timișoara în mai 2014,la un Simpozion Internațional organizat de Liga Scriitorilor Filiala Timișoara Banat în Timișoara, unii colegi i-au oferit cărțile lor. Este foarte bine și se încadrează în titlul cărții Poezia în afara hotarelor. 
  
Teodora Stanciu a considerat să scrie și câteva cuvinte despre biografia ficăruia și câte o fotegrafie (inclusive a Domniei Sale ) 
  
Din România apar următorii poeți Corneliu Ioan Iovuța,Doina Drăgan, Al. Florin Țene, Mariana Strungă, Diana Ana-Maria Zlibuț, Titina Nica Țene toti membri în Liga Scriitorilor din România, dar specific că și Teodora Stanciu și Melania Rusu Caragioiu fac parte din LSR. 
  
Cartea este o provocare interesantă, bine studiată de către autoare, inclusiv vocabularul plin de inspirație și consens. Felicitări autoarei pentru munca deosebit de sensibilă a unei bune traducătoare. 
  
Timișoara,28.10.2015. 
  
Referinţă Bibliografică:
Poezia în afara hotarelor, cronică de DOINA DRĂGAN / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1764, Anul V, 30 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!