AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  La cenaclul RADU STANCA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul “Radu Stanca “ 
  
Medalionul literar “Aron Cotruș- 54 de ani de la trecerea în eternitate “ 
  
Ședința Cenaclului literar “Radu Stanca “, desfășurată miercuri 14 octombrie a.c., în Sala de lectură, ( unde se află și biblioteca cu cărțile publicate de membri cenaclului ), a noului și modernului sediu al “Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstânci nr.2 “, din strada Decebal nr.21, a fost coordonată de Al.Florin Țene, președintele cenaclului, care a anunțat ordinea de zi, apoi i-a dat cuvântul profesorului Vasile Sfârlea, care în cadrul medalionului “Aron Cotruș- 54 de ani de la trecerea în eternitate “ a vorbit despre viața și opera autorului volumului “Horia “, apărut la Varșovia în 1935. Aron Cotruș a publicat 27 de volume în timpul vieții în România și Spania, până când a trecut le cele veșnice în California, la 1 noiembrie 1961. Prieten cu scriitorul maghiar Fronyo Zoltan, care a tradus și poezii din Mihai Eminescu, s-a aplecat și asupra poeziilor lui Aron Cotruș, tălmăcindu-I din versuri, iar Pal Bado, i-a publicat la Arad în limba maghiară, volumul “Holnap “(Mâine ). Despre autorul volumului “Rapsodie Valahă “, apărut la Madrid, în 1940, a vorbit și scriitorul Al.Florin Țene. 
  
În continuare a urmat momentul poetic desfășurat sub genericul “A venit toamna iarăși peste noi “, în cadrul căruia a citit versuri din Aron Cotruș, Vasile Sfârlea, iar Ioan Nemeș, Gheorghe Șoptirean și Al.Florin Țene au citit din creațiile proprii. 
  
Au urmat discuții despre cele citite. 
  
Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 11 noiembrie a.c. ora 11, ocazie cu care se va discuta despre viața și opera lui Teodor Mureșanu, tata regretatului academician Camil Mureșanu. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1748, Anul V, 14 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!