CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  La
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La “Punți de Lumină “ din Târgu Mureș 
  
Lansarea romanului “Răzbunarea gemenelor “ de Al.Florin Țene 
  
A intrat în tradiție ca activitatea cultural-literară “Punți de Lumină “ din Târgu Mureș, organizată de scriitoarea Mariana Cristescu, să cuprindă un evantai policrom de evenimente culturale, la care participă trimestrial, scriitori, regizori de film și teatru, ziariști, oameni de cultură și artă, etc. 
  
În acest context, având alături conducerea cotidianului “Cuvântul Liber “, pe scriitorii Lazăr Lădariu și Nicolae Băciuț, va avea loc la Hotelul “Continental “, sala “Tonitza“, vineri, 2 octombrie, a.c. orele 11, Ediția a IX-a a manifestării cultural-artistice PUNȚI DE LUMINĂ, coordonată de Mariana Cristescu. 
  
Programul acestei manifestări fiind foarte bogat, menționez doar câteva puncte din desfășurarea acestuia, în care se află lansarea cărților:“Nebănuitele fețe ale secundei “ de Mihaela Rașcu, “Gustul cenușii “ de Mariana Cristescu,”Alianța diavolilor. Pactul lui Hitler cu Stalin “ de Roger Moorbouse și romanul “Răzbunarea gemenelor “ de Al.Florin Țene, roman ce face parte din marea frescă romanescă format din volumele “Chipul din oglindă “, “Insula viscolului “, “Orbul din Muzeul Satului “, “Geamănul din oglindă “, “Inelul de iarbă “ și ”Un ocean de deșert “. Romane ce descriu răul și crima ridicată la nivelul politicii de stat în timpul ciumei roșii. Despre aceste cărți vor vorbi: Mariana Cristescu, Nicolae Băciuț, Lazăr Lădariu, Nicolae Dan Cetină, prof..Dimitrie Poptămaș, prof. univ.dr.Cornel Sigmirean, prof.dr.Valentin Marica și autorii. În continuare dr.Mihai Tîrnoveanu prezintă proiectul”Români pentru români “. Va fi prezent și scriitorul australian, stabilit la Sydney, de origine română, George Roca, cu volumul „Poeme cifrate multilngve “, membru al mai multor Academii de pe mapamond, membru al Ligi Scriitorilor,care semnează coperta la romanul lui Al.Florin Țene. 
  
În continuare are loc vernisarea expoziției „Mozaic din Mesopotamia “, lucrări de egipteanul Ammar Alnahhas, prezintă Maria Carmen Ștefănescu, se va proiecta filmul artistic “Doi bărbați pentru o moarte “, în regia lui Gheorghe Naghi. Prezintă Mariana Cristescu și Miron Manega. 
  
Pe marginea acestor lucrări de literatură și artă cei prezenți vor purta discuții. 
  
Titina Nica Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La Punți de Lumină din Târgu Mureș / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1725, Anul V, 21 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!