AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1690 din 17 august 2015        Toate Articolele Autorului

Sărbătoarea Națională a Limbii Române
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligii Scriitorilor 
  
Sărbătorirea Zilei Naționale a Limbii Române 
  
În organizarea revistei internaționale STARPRESS, director Ligya Diaconescu și a Filialei Ligii Scriitorilor Vâlcea, președinte preot Constantin Mănescu, va avea loc, în data de luni, 31 august orele 12, sărbătorirea Zilei Naționale a Limbii Române, la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul “. Ședința va fi condusă de scriitorul Ion Nălbitoru, redactorul șef al revistei “Memoria Slovelor “, organul de presă al Filialei Vâlcea a Ligii Scriitorilor. 
  
În acest context, pe data de 30 august membri Filialei vor urca pe vârful Cozia, la altitudinea de 1660 m, abordând acolo Drapelul României și Steagul Limbii Române. 
  
La Biblioteca Județeană, a doua zi, în cadrul ședinței, Al.Florin Țene, președintele național al Ligi Scriitorilor, va face un scurt istoric al Limbi Române, după care se vor lansa: Antologia Internațională de Poezie și Proză, alcătuită de Ligya Diaconescu, romanele semnate de Dora Alina Romanescu, Elena Buică și Al.Florin Țene. Despre aceste cărți vor vorbi scriitorii Ligya Diaconescu, Ion Părăianu, Ion Nălbitoru, Elena Buică, Dora Alina Romanescu etc. Cu această ocazie se va lansa numărul pe august al revistei “Memoria Slovelor “, în care sunt publicate premiile Concursului Internațional de Poezie și Proză organizat de redacția revistei și prin strădania lui Ion Nălbitoru, iar Al.Florin Țene va lansa revista “Agora Literară “, nr.27, septembrie 2015, organul de presă al Ligii Scriitorilor Români. 
  
În continuare, Al.Florin Țene va înmâna Diplomele personalizate și pachetele cu cărți celor care au câștigat concursul. 
  
În cadrul acestei manifestări Al.Florin Țene va acorda medalii și distincții unor personalități și instituții vâlcene care au contribuit, promovează și cultivă limba și cultura română. 
  
La această manifestare, așa cum ne-a informat Al.Florin Țene președintele național al Ligii Scriitorilor, sunt invitați să participte scriitori, oameni de artă și iubitori de cultură din diasporă, din țară, și mai ales din județele limitrofe județului Vâlcea. 
  
Olga Diaconu 
  
Referinţă Bibliografică:
Sărbătoarea Națională a Limbii Române / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1690, Anul V, 17 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!