AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Şi, totiuşi, mai este soare pe cerul plumburiu de noiembrie..., articol de Titina Nica Ţene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şi, totuşi, mai este soare pe cerul plumburiu de noiembrie... 
  
Zi de toamnă cu ceaţă. Când m-am trezit la ora 6, mi-am făcut rugăciunea de dimineaţă. Am deschis larg fereastra să intre aerul curat al zorilor. Intotdeauna dansez şi fac gimnastică pe muzica de la Radio România Actualităţi. Crainica anunţă spunând:” să nu uităm de Campania “Zâmbeşte România”, campanie care se desfăşoară între 19 martie şi 31 decembrie 2014. Se dau consultaţii stomatologice gratuite şi se face detartraj”. 
  
M-am minunat cum de nu am aflat până acum că aveam mare nevoie de un detartraj?. Am tot amânat, costul ,fiind, prea mare pentru un pensionar, între 80 şi 120 lei. Am descoperit pe internet campania şi am început să dau telefoane la cabinetele care erau pe tabel la Cluj. La fiecare cabinet mi s-a răspuns amabil dar spuneau că nu mai e valabilă şi se miră că am auzit la Radio România Actualităţi. Ba, îmi mulţumeau că le-am spus ca să poată anunţa să nu le mai trimită pe nimeni că nu mai e valabilă campania de igienă orală. După ce îmi pierdusem speranţa, totuşi , am mai încercat la un cabinet pe strada Horea nr. 40. Sun fără speranţă la telefonul de pe tabel. Imi răspunde o voce amabilă şi îmi spune că da, să merg la ora 
  
12,40 în aceeaşi zi. Am fost. Un medic tânăr cu o asistentă tânără şi amabilă m-au primit cu drag.După terminarea lucrării, mi-am spus, privind la cerul cenuşiu: cu oameni ca doctorul Daniel Mihai Staticescu mai apare soarele pe cerul plumburiu de noiembrie. 
  
Mulţumesc, domnule doctor! 
  
Titina Nica Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
Şi, totiuşi, mai este soare pe cerul plumburiu de noiembrie..., articol de Titina Nica Ţene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1425, Anul IV, 25 noiembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!