CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  P. Lorelai-
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
P. Lorelai 
  
“ Povestiri de prin lume adunate“ 
  
În vara acestui an al Domnului, 2014, am avut ocazia, împreună cu soţia, poeta Titina Nica Ţene, să cunoaştem un înger de copil, fără mâini, dar cu aripi de vis, alături de mămica ei adoptivă, în Staţiunea Balneoclimaterică a ” Izvoarelor de aur”, scăldată de râul Olăneşti. 
  
Ne-am cunoscut în holul hotelului, după ce Lorelai, citise cartea soţiei mele “Întâmplări hazlii cu o nepoţică povestite de bunică “,aflată la o asistentă medicală, dorind să-i ofere această carte autoarea. Tot atunci am cercetat, cu surpindere, cele 4 cărţi scrise de Lorelai. Zâmbetul optimist al fetiţei de 12 ani, făcea să coboare pe pământ întreaga lumină a soarelui. 
  
Iată, la începutul lunii noiembrie am primit, cu bucurie, de la Lorelai, din Tâtgovişte, după ce ne-am minunat de prestaţia ei la unele televiziuni, cântând, desenând şi interpretând impecabil la pian cu picioruşele, o carte semnată de ea, intitulată “Povestiri de prin lume adunate “, apărută la Ediutura BIFFART. 
  
Cartea are pe prima copertă, ca un florilegiu, fotografiile a 9 Doamne, care au avut şi au un rol în viaţa acestei fetiţe.Iar pe a doua copertă se află un motto-u semnat P.Lorelai:”Cad de 10 ori dar mă ridic de 20 “, adât de adecvat situaţiei în care se află acest înger de fetiţă.Tot aici se află fotografiile unor artişti şi moderatori de televiziune care au un rol în viaţa ei. Dan Negru, Dana Mladin, Simona Gheorghe, Mihai Morar, Pepe, Iuliana Postica, Fulvia Amelia, Dana Dorian şi Andra Ungureanu. 
  
Acest volum frumos, estetic şi stilistic alcătuit, se deschide cu “Confesiuni în prefaţă “ semnată “Cu mult drag şi cu admiraţie deosebită, “ de Arhidiacon Profesor Bogdan Hrestic, continuă cu “Povestiri de viaţă”, text semnat de Constantin Voicu, membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti, în care face un elogiu, printre altele, Vioricăi Pârvan, mama adoptivă a lui Lorelai, îngerul abandonat în spital de mama lui biologică. 
  
Un text emoţionant, semnat de P.Lorelai, este “Femeia, sacrificiu suprem “ în care îşi expune motivele pentru care a scris această carte în care se regăsesc poveştile de-o viaţă a Doamnelor: Sabina Ecaterina Japalela. Doina Sabina, Chircu, Irina Alexandru, Carmen Călimănescu, Mădălina Gabriela Ionescu, Monica Ilie, Tatiana Costache, dar, şi ale scriitoarelor Titina Nica Ţene, Ligya Diaconescu şi Silvia-Elisabeta Gângu. În Capitolul III este vorba despre „Eroii cântecului patriotic, Eroii mei aromâni, Aura Luca şi un “Epilog“ în care aduce mulţumiri emisiunii Next Star care a găzduit-o. “Vă mulţumesc încă o dată că v-aţi aplecat cu iubire şi smerenie, asupra umilei mele personae! Fiţi binecuvântaţi! “Practic cartea se încheie cu o poezie scrisă de Lorelai şi dedicată actorului Dan Negru. 
  
Conchid aceste pagini cu ce afirmă scriitorul George Coandă:”Alberta Moşneguţu-Lorelai este o pildă Admirabilă de dăruire într-o lume atât de tulburată de capcane. Ea, însă, este deasupra, asemenea unui înger. “ 
  
Al.Florin Ţene 
  
Preşedintele Ligi Scriitorilor Români 
  
Membru Academei Americană Română de Arte şi Ştiinţe din Statele Unite ale Americii 
  
Referinţă Bibliografică:
P. Lorelai- Povestiri de prin lume adunate / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1406, Anul IV, 06 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!