CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  Simpozion Internaţional
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Simpozion Internațional la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. La eveniment participă dr. Ionuţ Ţene cu un studiu despre Valeriu Gafencu şi Sfinţii Închisorilor 
  
Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca organizează, în perioada 3-6 noiembrie 2014, un Simpozion Internaţional cu tema „Euharistie, Spovedanie, Martiriu“. 
  
Evenimentul, la care vor lua parte numeroși ierarhi, teologi și oameni de cultură din țară și străinătate, se încadrează în seria de activități prilejuite de proclamarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2014, ca An omagial euharistic şi An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. 
  
Manifestarea va fi deschisă marți, 4 noiembrie 2014, cu o slujbă de Te-Deum, ce va fi oficiată Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu. 
  
Va urma un moment festiv, ce va avea loc în Aula Magna a facultăţii. După cuvântul inaugural rostit de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul facultăţii, Înaltpreasfinţitul Andrei va deschide comunicările în plen prin prezentarea lucrării „Strigătul din eternitate al martirilor“. 
  
Vor susține comunicări și Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj – Gherla, prezent la simpozion ca invitat din parte Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Victor Opaschi, Secretar de Stat în cadrul Secretariatul de Stat pentru Culte și Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universității Babeş-Bolyai. 
  
Un invitat special al Simpozionului Internațional de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca este ÎPS Antonie Pakanici, Mitropolit de Borispol şi Brovari, Rectorul Academiei Teologice din Kiev și Administrator al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene care va prezenta lucrarea: „De la mărturisirea credinţei prin mărturie la Euharistie: teologia protoiereului Serghie Bulgakov”. 
  
Prima sesiune de comunicări se va încheia cu prelegerea susținută de Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Păcurariu, despre Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu şi Transilvania. 
  
Sesiunile de comunicări, ce vor avea loc în zilele de 4 și 5 noiembrie, se vor axa pe trei secțiuni: Teologie biblică şi sistematică, Teologie istorică şi practică și Muzicologie şi artă. Vor prezenta lucrări pe aceste teme profesori de teologie din țară și străinătate, precum și muzicologi sau profesori de artă de la principalele instituții de învățământ de la noi, precum și de peste hotare, conform Radio Renasterea. 
  
Simpozionul se va încheia în seara zilei de 5 noiembrie, când, de la ora 18, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă va avea loc un concert coral susţinut de Corul Catedralei Mitropolitane şi de corul de cameră „Psalmodia Transylvanica“. 
  
La simpozion participă Ionuţ Ţene, director editorial NapocaNews.ro, cu un studiu despre Valeriu Gafencu şi Sfinţii Închisorilor. 
  
NapocaNews 
  
Referinţă Bibliografică:
Simpozion Internaţional / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1400, Anul IV, 31 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!