CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Cenaclul Filialei Ligii Scriitorilor din Baia Mare a deschis stagiunea 2014-2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cenaclul Filialei Ligii Scriitorilor din Baia Mare a deschis stagiunea 2014-2015  
 
Mai conştiincioşi ca orice şcolari, pe 13 septembrie, zi de glorie în istoria României, "Ziua Pompierilor", azi membrii Ligii Scriitorilor, Filiala Maramureş, au deschis sesiunea de cenaclu 2014- 2015.  
 
Bucuroşi de reîntâlnire, cu greu stăpânindu-se să rupă poveştile de peste vară, doamna Carmena Băinţan, preşedinta filialei Maramureş a Ligii Scriitorilor, după urarea de "Bun venit!", a dat cuvântul domnului Ioan Hada care ne-a prezentat poeziile domniei sale care vor fi incluse în viitorul volum sau plachetă de poezii, care pentru moment are titlul :"Alte 33 de poeme", titlu criticat de domnul Milian Oros, care pertinent a făcut o radiografie a manuscrisului, sugerându-i poetului Hada ca să facă capitole separate pentru :"cugetări", "poezia de dragoste" sau " poezia patriotică”. Astfel de păreri a avut şi Toma Rocneanu, iar domnul Vasile Tivadar a arătat care sunt poeziile ce merită tipărite şi care nu-şi au locul într-o carte. Domnia sa a prezentat unele cuvinte care nu trebuiesc folosite în poezie şi o atenţie mai sporită la elaborarea acelor creaţii.  
 
Domnul Vasile Tivadar ne-a prezentat "Pledoarie împotriva libertăţii" un eseu filozofic măiestru scris, care a fost o adevărată "cutie a Pandorei". Fiecare scriitor sau poet prezent a avut ceva de spus la această proză scurtă, care de fapt este o meditaţie la viaţă.  
 
A încheiat şedinţa cenaclului domnul Ioan Meteş Morar-Chelinţeanu, care ne-a desfătat cu "Fraţi de cruce" o istorioară bine scrisă dar foloseşte personaje reale, care-i poate cauza neplăceri. În acelaşi sens a fost atenţionat şi de Milian Oros dar şi de Carmena Băinţan. Nu ne-am imaginat că o mână de oameni, iubitori de cultură şi creatori de proză sau poezie pot face, poate cel mai animat Cenaclu de până acum. Un început dornic de creaţie şi schimb de idei, un început bun, foarte disputat pe materialele citite. A fost o şedinţă de bun augur, un început vijelios şi foarte promiţător. Succes literaţilor!  
 
Toma G. Rocneanu  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Cenaclul Filialei Ligii Scriitorilor din Baia Mare a deschis stagiunea 2014-2015 / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1354, Anul IV, 15 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!