CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  Sărbătorirea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligii Scriitorilor 
  
Sărbătoarea “Zilei Naţionale a Limbii Române “ pe litoral 
  
II 
  
În data de 31 august în organizarea revistei internaţionale STARPRESS (director general Ligya Diaconescu ) şi al Ligii Scriitorilor Români (preşedinte naţional Al.Florin Ţene ) a avut loc în staţiunea Jupiter, în Sala de Conferinţe a Hotelului Rio, o amplă manifestare literar-artistică, dedicată Sărbătorirei “Zilei Naţionale a Limbii Române “, ediţia a II-a. 
  
Manifestarea, la care au participat scriitori de expresie română din Spania, Canada, Franţa, Anglia, Republica Moldava, România (Cluj, Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Vâlcea, Mangalia, Sibiu, Iaşi), a fost deschisă de scriitoarea Alina Dora Romanescu ( membră a LSR şi USR), care a prezentat programul acestei frumoase întâmplări culturale. 
  
În continuare, Ligya Diaconescu a înmânat Diplomele acelor scriitori care au luat premii la Concursul Internaţional de Poezie şi Proză STARPRESS. După care a luat cuvântul Al.Florin Ţene (laureatul Premiului I la secţiunea proză ) care a vorbit despre istoricul şi importanţa sărbătoririi “Zilei Naţionale a Limbii Române “ în contextual fenomenului de globalizare. 
  
Cu această ocazie Al.Florin Ţene a înmânat carnetul de membru al Ligii Scriitorilor doamnei Ligya Diaconescu şi trofeul “MUZA “drept recunoştiinţă pentru opera sa poetică şi întreaga activitate de promotor cultural în slujba literaturii române . În continuare preşedintele Ligii Scriitorilor Români a înmânat medalia” Virtutea Literară” scriitoarei Elena Buică,din Canada, drept apreciere pentru opera sa. Au mai primit Diploma “Virtutea Literară “ poetele Floarea Cărbune şi Violeta Petre. 
  
În continuare şi-au lansat cărţile autorii: Tudosia Lazăr „ Când anotimpurile trec“, Olimpia Sava “Curcubee de vânzare “, Elena Buică “Liliacul înflorit la poarta înserării “ şi “Frumoasele vacanţe “, Dora Alina Romanescu “Roata timpului “ şi “Pe aripi de cântec şi dor “, Titina Nica Ţene ( laureata Marelui Premiu la Poezie) şi-a lansat cartea pentru copii “Întâmplării hazlii cu o nepoţică, povestită de bunică “ şi Al.Florin Ţene romanul ”Un ocean de deşert “. Despre aceste cărţi au vorbit: Vasile George Dâncu , directorul Editurii EIKON, Ligya Diaconescu, Al.Florin Ţene, Elena Buică, Ion Nălbitorul, Tudosia Lazăr, Trifan Elena, Olimpia Sava, Emilia Dabu şi Titina Nica Ţene. 
  
În încheiere a urmat recitalul poetic “Gloria Limbii Române “, poezii de Ligya Diaconescu şi Al. Florin Ţene, în interpretarea autorilorilor. 
  
Al. Florin Ţene 
  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sărbătorirea Zilei Naţionale a Limbii Române pe litoral / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1345, Anul IV, 06 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!