CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  ASTĂZI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi aş vrea să vă vorbesc despre artă. Este subiectul meu preferat, se poate vedea şi în CV-ul meu literar la hobby-uri: arta și formele ei. Noi, oamenii, pe cât suntem de asemănători, pe atât de diferiţi. Ce este prioritar pentru mine în viaţă, s-ar putea să nu fie pentru mulţi. Dacă unii consideră că viaţa se trăieşte în cluburi şi într-o continuă distracţie, mie mi se pare un mod de a-mi pierde timp preţios în care îmi pot transpune gândurile pe nişte pagini, tablouri noi sau chiar poveşti. Mai exact, fiecare cu ce-i place! Uneori şi eu îmi ies din fire şi încep să condamn anumite lucruri sau chiar oameni, tocmai bazându-mă pe priorităţile mele din viaţă şi nu pe ceea ce înseamnă VIAŢA. Ce înseamnă ea? În primul rând dragoste. Încă de mici mulţi dintre noi au privilegiul de a se bucura de acest sentiment, oferit de părinţi şi rude. Creştem înconjuraţi de puritatea acelui sentiment hrănit din reacţii adevărate. Pe parcursul vieţii însă, trebuie să recunoaştem că societatea ne înrăieşte şi ne face să pierdem treptat acea parte din noi, care ne poate dărui adevăratele emoţii valoroase. Spre exemplu, de ce nu mai trăim la fel sărbătorile, aşa cum le vedeam în copilărie? Societatea ne învaţă că nu e bine să ne exprimăm emoţiile, că a fi emotiv este un semn de micime. Oare? Uneori oamenii ajung să vadă în ceilalţi părţi din ei şi nu pot înţelege că s-ar putea să privească exact opusul a ceea ce sunt ei. Oare de asta unii oameni ajung să îi privească greşit pe alţii doar pentru că ei cunosc doar o parte a vieţii şi nu pot înţelege că un artist se poate dedica artei doar pentru a se bucura de ea, doar pentru a se întrupa în avatarurile personajelor pe care le crează, doar pentru a visa cât mai departe, doar pentru a se îndrăgosti iar şi iar de simbolurile din copilărie etc? În general, un om de artă, caută în primul rând beneficiile spirituale. Bineînţeles că nu putem nega faptul că banii sunt un factor important în viaţă. Din păcate suntem nevoiţi să depindem totuşi de ei. Este un lucru cert şi nu ar fi cazul să îl neg. Dar ce scriu eu aici? Gânduri... Probabil primitive pe alocuri. Dar vreau ca aceste gânduri să poarte în ele naivitatea pe care o ador la oamenii frumoşi, cei care ştiu să iubească necondiţionat. Şi încă o recomandare atât mie cât şi celorlalţi... Nu mai judecaţi fără să aveţi cunoştinţele necesare! 
  
Să aveţi o zi cu mult soare în suflet, dragii mei!... 
  
Referinţă Bibliografică:
ASTĂZI / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1845, Anul VI, 19 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!