CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  Azi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi vreau să scriu. Nu vreau să spun prea multe despre evenimentele din ultimul timp, deoarece cred că este de prisos. Mă uit în urmă şi văd cum timpul trece. Istoria se repetă, evenimentele vin şi se duc. Oamenii sunt de tot felul. Nu-i cataloghez, rasistă nu sunt! Cred că fiecare are o entitate aparte, trebuie doar să şi-o cultive şi să şi-o păstreze. Fiecare este unic şi poate găsi în interiorul lui ceva frumos, ceva care să îl mulţumească şi să îl facă mândru de el. Oamenii ajung să poarte măşti, atât de multe încât nici ei nu mai ştiu care şi ce reprezintă. Probabil este vina societăţii, dar nu ştiu dacă pot da vina doar pe ea. Nici lipsa de cultură nu poate fi găsită vinovată, deoarece ţăranul de la sat ştie uneori să îşi poarte mai cu grijă cei şapte ani de acasă, decât mulţi alţii care se dau învăţaţi. Şi-mi plac oamenii simpli! Doamne! Îi ador! M-au fermecat oameni care, deşi erau influenţi, îşi păstrau o sensibilitate şi o simplitate de nedescris. În acelaşi timp, nu-mi plac oamenii care profită de fiecare treaptă socială câştigată ca să-i înjosească pe cei din jur. Puterea nu se arată încercând să hărţuieşti, să jigneşti, să dai de pământ cu o persoană care nu ţi-a făcut absolut niciun rău şi singura “greşeală” este doar că ţi-a apărut în cale şi ţi-a stârnit o anumită gelozie! Unii îşi demostrează măreţia de faţadă ca să îşi atragă, astfel, cât mai mulţi simpatizanţi. Nu-mi plac astfel de oameni şi o spun cu inima deschisă. Tocmai întâlnindu-i, m-am fortificat şi mi-am dat seama că părerea lor chiar nu are de ce să mai conteze. Întotdeauna o să ajut pe cineva care îşi poartă cei şapte ani de acasă şi o să stau departe de cei care, prin atitudinea lor, arată contrariul. Suntem liberi să alegem să fim oricând, orice! În viaţa asta este loc şi pentru bine, şi pentru rău. Răul îşi are sensul lui, altfel nu am putea înţelege binele. Dacă încerci să fii bun, rişti să îţi iei multe palme. Privirea unora parcă întreabă “Ai un motiv să fii aşa? De ce? Care este interesul ascuns?”. Credeţi-mă, este foarte greu să fii în pielea omului bun, este şi mai greu să încerci să negociezi şi să ierţi. Uneori simţi că răbufneşti, apoi îţi dai seama că trebuie să mai găseşti o cale de conciliere. Ajungi să vezi că este mult mai uşor să fii rău, să te impui cu forţa şi să spui “Gata! Până aici!”. Îmi place să ajut pentru că şi eu am fost ajutată de oameni, al căror nume nici măcar nu îl ştiu. Asta este frumuseţea vieţii! Să îţi hrăneşti sufletul, ajutând necondiţionat! De ce e necesar acest lucru? Cui îi foloseşte? Oamenii trebuie să fie EI, nu cei ascunşi într-un colţ de umbră... Trebuie să iasă în lumină, să li se vadă feţele. Cum poate scăpa cineva de frustrări, dacă poartă o mască şi nu îşi cunoaşte/iubeşte propriul suflet? Până la urmă, soluţia la orice rămâne iubirea. Îmi place să iubesc omul... omul cu suflet frumos! 
  
Referinţă Bibliografică:
Azi / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1772, Anul V, 07 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!