AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  TRĂDĂTORILOR DE ŢARĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
  
Am vrut să scriu acest articol de mai mult timp, dar abia acum m-am hotărât. Suntem oameni şi putem greşi oricând (de multe ori inconştient). Pornind de la această idee, am încercat mereu să trec peste multe lucruri care poate ar fi trebuit criticate, iar dacă m-am oprit şi am criticat, înseamnă că am avut motive întemeiate. Aşa s-a întâmplat şi cu acest subiect, deşi era cazul să îl pun în discuţie încă de acum trei ani. Sunt dezgustată de ceea ce se întâmplă, în acest moment, în învăţământul din Republica Moldova. Din punctul meu de vedere, acesta decade pe zi ce trece tot mai mult. Nu mai pot compara calitatea învăţământului din anii mei de şcoală cu sistemul bolnav de acum. Aveam acces la cultură cu toate formele ei. Astăzi, trebuie sa faci un efort destul de mare ca să educi un copil la un nivel considerat simplu pe vremuri. De câţiva ani au început să închidă şcolile din sate pe motiv că... nu există buget (în condiţiile în care sunt lăsate deschise scoli care au mult mai puţini copii). De ce nu sunt închise şi ele? Pentru că sunt şcoli pentru minorităţi... Okay! Mereu am fost împotriva discriminării (şi apropiaţii ştiu acest lucru). Dar cum să spui că îţi permiţi să ţii deschise şcolile pentru minorităţi, în schimb nu mai ai fonduri pentru populaţia care alcătuieşte majoritatea ţării tale? Îmi pare rău să admit un lucru, dar noi ca şi popor mereu am ştiut să ne vindem ţara, să dăm în cap celui de aceeaşi naţie, apoi să urlăm în gura mare ce mari naţionalişti suntem, dar... sistemul şi alţii sunt de vină... Clar că alţii sunt de vină! De ce am fi noi?! Şi ce mai contează dacă din invidie ajungem să hăituim oameni care vor să aducă plus valoare ţării? Sunt atâţia care au ales să plece în afară tocmai din acest motiv. După ce au fost recunoscuţi de alţii, au ajuns să fie apreciaţi şi de neamul din care se trăgeau: A fost un om bun! A fost un geniu! A fost un om deosebit! Nasc şi la Moldova oameni! Avem cu ce ne mândri! Da, doamnelor şi domnilor, avem, dar câtă contribuţie AVEM noi, ca şi popor, de cele mai multe ori? Spor la lichidat şcoli! Dumnezeu cu mila, patrioţilor! Vă las mai jos un articol despre românii frumoşi, sustinuţi de cei de peste hotare:  
  
  
Să aveţi o zi frumoasă, cu mult soare în suflet!  
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
TRĂDĂTORILOR DE ŢARĂ / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1689, Anul V, 16 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!