CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  Bucăţi din ceea ce sunt!...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O poveste frumoasă nu trebuie să aibă neaparat un final fericit... 
  
Povestea de azi este despre faptul că oamenii nu se schimbă decât foarte, foarte greu... Sunt necesare adevărate turbulenţe în viaţă pentru apariţia unei scântei ce ar putea influenţa un pic personalitatea şi construcţia umană. Noi, oamenii, suntem fiinţe care avem nevoie de tandreţe. Când suntem dezamăgiţi de cineva drag, în care am avut încredere, cu siguranţă vom căuta (inconştient) o persoană care să ne susţină emoţional... Astfel, fără să vrem, repetăm aceeaşi greşeală, începem să ne descărcăm emoţiile cuiva bazându-ne pe o anumită încredere survenită în urma unei drame din viaţă. Am văzut şi învăţat atât de multe în ultimul timp, fără să le cer, fără să le fi vrut. Mi-aş fi dorit altceva, sincer... Mi-aş fi dorit să cultiv mai multă artă, dar am văzut cum oamenii sunt atacaţi fizic şi psihic de cei în care aveau poate cea mai mare încredere. Am văzut cum mase întregi migrează de la o zi la alta către ceva ce nici ei nu ştiu ce reprezintă... Am văzut cum oamenii acţionează de frică, fără să se mai întrebe dacă asta şi-au dorit să facă în viaţă... Am văzut cum oamenii sunt otrăviţi de persoane apropiate, în care aveau încredere. Am văzut atât de multă făţărnicie şi teatru jucat foarte fin chiar în viaţa de zi cu zi. Mi-am zis “Ce bine ar fi dacă şi actorii ar şti să joace în... asemenea hal!”... Am făcut pauze şi am stat pe gânduri. M-am întrebat cum de am pornit să clădesc nişte idealuri frumoase, dar am ajuns să hrănesc pe lângă, nişte monştri?!... Am văzut că oamenii te pot ataca fără să le fi făcut absolut niciun rău. Am ajuns să văd că minciuna este atât de comună, încât şi cei dragi se minunează de ce nu îi mai ierţi când ei te mint... Am înţeles că esenţa mea rămâne aceeaşi. Poate voi face o pauză, poate voi continua să scriu... Cert este că arta a fost, este şi va face parte din ceea ce sunt eu, indiferent de ce vor alţii. Sunt lucruri pe care le-am scris din suflet pentru suflet... Sunt părţi spirituale care nu cred că vor putea fi înţelese vreodată de cei care nu au reuşit să le înţeleagă până acum... Sunt bucăţi din ceea ce sunt!... 
  
Referinţă Bibliografică:
Bucăţi din ceea ce sunt!... / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1678, Anul V, 05 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!