CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  Iubire şi dragoste
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
“Dacă cineva nu mănâncă nimic, cu excepţia unei mici bucăţi de pâine, suferă îngrozitor la început. Însă după un timp, durerea devine surdă. Se transformă într-o indiferenţă lividă. Dintr-o dată, te vezi împresurat de obstacole pe care nu le poţi depăşi. Treptele devin dificil de urcat. Raftul prea sus pentru a ajunge la el. Zăpada prea departe pentru a o topi în apă. Nu vrei decât să stai întins.” 
  
Este un fragment din filmul “Leningrad”(2009). L-am ales pentru a scrie acest articol despre iubire într-o perioadă în care toţi promovează acest sentiment, sub diferite imagini. Eu vreau să vi-l aşez aici aşa cum îl văd eu, în starea lui naturală şi pură. Cel care se declară nefericit din cauza iubirii minte… Omul care iubeşte este, cu adevărat, fericit. Dragostea sub toate formele ei (pentru părinţi, copii, apropiaţi, iubiţi) este frumoasă. Când iubeşti te interesează binele acelei persoane şi, implicit, vei încerca, să o faci fericită. Oamenii pot face adevărate sacrificii în numele acestui sentiment, atunci când el EXISTĂ. Cât de senin şi cu ce privire caldă se întoarce Katia (personajul din film) la băiatul rămas în Leningrad, ca să aibă grijă de el, deşi luând această decizie, şi-a abandonat confortul de iubită, într-un anturaj select, al presei mondiale... condamnându-se la moarte, în oraşul asediat de germani, de foame, sete şi frig... Dragostea nu poate fi descrisă în cuvinte. Ăsta este un adevăr incontestabil. Ea înseamnă sacrificiu şi devotament. Este acea stare în care omul interacţionează cu divinitatea, unde dispare egoismul şi se naşte transcendenţa. 
  
surse: 
  
http://www.topvideohd.com/2014/06/leningrad-2009-filme-online.html 
  
Referinţă Bibliografică:
Iubire şi dragoste / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1504, Anul V, 12 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!