CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  FATALISM ŞI FEMEIA FATALĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Discutam de curând cu un bun prieten despre femeile fatale şi despre feminitate. Mai exact, voiam să aduc în prim-plan un concept de femeie ideală. Nu că aş avea modelul bărbatului ideal, dar privind în jur şi analizând eforturile atâtor oameni de a fi pe plac altora, m-am trezit întrebându-mă dacă noi ştim cu adevărat care ar fi modelul ideal. Oamenii nu trebuie să se schimbe, dar rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea să evolueze ori ba. Tot butonând la această idee, am găsit câteva link-uri de referinţă: 
  
http://ro.wikipedia.org/wiki/Femeie_fatal%C4%83 
  
http://ro.wikipedia.org/wiki/Feminitate 
  
Desigur, să fii o femeie fatală nu înseamnă să exprimi şi feminitatea însăşi. De fapt, o femeie fatală poate fi descrisă în câteva cuvinte de referinţă (a se vedea mai sus), în schimb, când vine vorba de FEMINITATE lucrurile se complică. Simone de Beauvoir spunea că ,,nu te naşti femeie, ci devii…”. Devii ce? Cred că în primul rând, modelul este mama, apoi sunt prietenele şi personajele media. Idealul depinde, clar, de mediul în care te naşti, te dezvolţi şi evoluezi. Nu există un model în dicţionar, dar cred că am putea etala câteva idei bine definite. Ce înseamnă FEMINITATE? Cu siguranţă persoana trebuie să aibă o atudine feminină, începând cu îmbrăcămintea şi terminând cu cele mai mici detalii (bijuteriile, parfumul etc.). Trebuie să existe un echilibru în folosirea artificiilor existente pe piaţă pentru că riscă să devină o femeie fatală, dar să piardă din feminitate încărcându-şi imaginea cu prea multe accesorii, machiaj, haine extravagante etc. Este ideal ca femeia care întruchipează feminitatea să fie şi mamă. Este, cred eu, ceva logic şi productiv... Dragostea, cu siguranţă, trebuie să fie un element fundamental, dar nu ca aceea a femeii fatale. De ce? O să aduc aici argumentul interlocuitorului meu: 
  
- Sweet, tu cum vezi femeia fatală? 
  
- Femeia fatală este vampă. O poţi iubi şi sigur te pierzi cu ea. Dacă asta vrei, asta faci. Nu iei pistolul să tragi în ea, în tine... în terţi. 
  
- Mă refeream la femeia adevărată, care se merită a fi iubită... 
  
- Pai merită, dar ea nu te iubeşte. E clar că există o pasiune, dar în luciditate... este o Aventură... şi nu poate fi o viaţă cu femeia fatală. Ea este fatală, o ai, te are, şi merge mai departe cu alţii. Inşii la fel... căci sunt fluturi, ce nu caută o floare, ci o lampă... Femeia fatală este ca lampa pentru fluturi... îi atrage şi, pe cei mai apropiaţi, îi arde... Femeia fatală, ca fata cuminte de la ţară, îmbătrâneşte urât şi... singură... 
  
Aşa că aduc în listă o altfel de dragoste, aceea adevărată, aceea care se confruntă cu pasiunea, dorinţa şi adorarea unei singure persoane. Femeia fatală împarte aceste sentimente în funcţie de câte persoane sunt “active” la acel moment, deci persoanele din plasă beneficieaza doar de câteva procente din acel 100%. Femeia pe care vrem noi să o modelăm, este cea care va împărţi acest procentaj cu familia. 
  
Eleganţa! Este un aspect important. Şi pornim aici de la nişte expresii şi idei simple, cum ar fi îmbrăcămintea şi spatele drept, deşi adevărata eleganţă o dau atitudinea, cuvintele şi nobleţea. Nu contează unde te naşti, aceste lucruri se învaţă. Distincţia şi moralitatea ţin de anii de acasă. Femeia modernă încearcă să combine feminitatea cu masculinitatea. Plăteşte câştigarea unor drepturi cu pierderea feminităţii. Constat cu tristeţe în gândurile-mi, că valorile descrise mai sus nu mai sunt importante în ochii multora. Poate pentru că sunt greu de cultivat şi menţinut. Consider că nu există Perfecţiune, dar ar fi frumos să facem eforturi pentru a creşte, în primul rând, în ochii noştri, sperând, printr-un efect Young… şi în ochii altora.... 
  
Referinţă Bibliografică:
FATALISM ŞI FEMEIA FATALĂ / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1423, Anul IV, 23 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!