CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  LUCY-SPLEEN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Să vedem cu ce pot să încep acest articol…  

Hm, poate cu ideea esenţială: astăzi am văzut un film, “Lucy”. Subiectul nu este unul nou. Se vehiculează atât de mult ideea că nu ne folosim creierul la capacitatea maximă, ba chiar nici un sfert din cât s-ar putea, încât stau şi mă gândesc la cât de multe aş mai putea face în această viaţă. Bineînţeles, soluţia generată în acest film, una pe care am mai întâlnit-o şi în alte filme, este… SF. Nu un drog ne va lumina creierul şi va face din noi nişte genii, ci doar munca asiduă şi, din când în când, tangenţial, şi deschiderea unei cărţi valoroase informativ. Desigur, cred că mulţi traficanţi de droguri, reuşesc să atragă “simpatizanţi” promovând, tocmai, această idee (că poţi să îţi dezvolţi capacitatea creierului cu ajutorul anumitor ierburi, substanţe, etc.). Nu mă apuc să condamn consumatorii de cannabis. De fapt, acest drog poate fi folosit ca şi tratament, lucru bine ştiut deja. Ceea ce uită mulţi este că duce la dependenţă, iar, după ce nu te mai satisface, aşa cum a făcut-o la început, ajungi să încerci şi “altceva”. E un lucru atât de clar demostrat, încât aş pierde vremea încercând să dezvolt subiectul. Totul poate fi bun, atât timp cât este cu măsură. Care e măsura? Depinde, clar, de organism, psihic şi mai ales, de cât de bine ştii să fii propriul tău stăpân. Nu vreau să critic, dar, cei care se apucă să încerce anumite “lucruri”, pentru a deveni mai inteligenţi, vor ajuge, cel mult, ca personajul din parodia trailerului acestui film, “Lucy”:  

 

 

 

Să privim partea bună şi cea mai interesantă a filmului:  

Noi suntem nişte fiinţe care putem evolua şi tocmai pe acest principiu ar trebui să ne bazăm, atunci când ne construim visele, familiile, viitorul… La un moment dat, în film se face referire la inteligenţa delfinilor. Este un subiect destul de controversat şi, din câte am înţeles, încă nu se bazează pe nişte dovezi clare. Totul este relativ, iar noi trebuie să prindem cea mai bună idee, din această relativitate, pentru a evolua.  

Încă un lucru bine de studiat ar fi legătura cu universul, conectivitatea la nivel spiritual şi mental. Mi-ar plăcea să mă pot ghida şi eu cu ajutorul ultrasunetelor, emise, asemeni delfinilor, dar... zona de confort, în care m-am născut, mi-a conturat o altă matrice. Totuşi... încă mai sper, că pot armoniza şi rezona, printre culorile şi vibraţiile de zi cu zi, în frumuseţea a tot ceea ce mă înconjoară, şi... ne înconjoară.  

O zi frumoasă, cu mult soare în suflet!  

 

Watch this:  

 

 

Referinţă Bibliografică:
LUCY-SPLEEN / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1339, Anul IV, 31 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!