CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 430 din 05 martie 2012        Toate Articolele Autorului

   Ziua de mâine...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziua de mâine... 
  
Mereu aştepţi să se întâmple ceva. Să simţi o emoţie nouă, să cunoşti locuri fascinante, să descoperi puteri noi în tine, orice, numai să se întâmple... mâine. Adulmeci sosirea unei persoane ce vine de departe sau... plecarea ta către necunoscut. Ai vrea să legi punţi către oameni ce te-au atras cumva, ai vrea să păşeşti peste praguri mai înalte în viaţă. Pe scurt, simţi nevoia să-ţi depăşeşti limitele, să lărgeşti marginea cerului de deasupra ta, însă... amâni. 
  
Orizontul raţiunii desenează vise noi, notele pianului interior vor să cânte o altfel de partitură, însă... îţi propui să începi... de mâine. Dacă ţi-e dor de o persoană din familie sau de un prieten vechi, pe care nu i-ai mai văzut de mult timp, te hotărăşti să le cauţi, dar nu azi, ci... mâine. Chiar şi ochii aceia fermecători care te-au făcut să simţi acea fluturare în stomac, îi cer inimii să-i sune, însă...ceva inexplicabil nu te lasă şi... amâni tot pentru ziua de mâine. Îţi spui că mâine vei avea timp pentru tot şi toate, grăbind parcă ziua de azi de care nu mai reuşeşti să te bucuri din plin. Ţi se scurg multe clipe printre degetele amânărilor, cuvinte se-năbuşă la gândul că mâine pot fi rostite mai bine, emoţii se pierd şi se frâng cu putere tot de malul lui mâine... 
  
Mâine nu este o zi ca oricare alta, ea va avea o grămadă de buzunare goale ce aşteaptă să fie încărcate cu planurile tale de ... azi. 
  
Mâine vei începe să citeşti cartea ce te aşteaptă pe colţul noptierei, vei răvăşi acele rânduri în jurnal, ce-ţi încarcă de ceva timp sertarul sufletului, dar pentru care nu ai avut timp de jertfit şi multe alte lucruri alegi să rezolvi... mâine. Ce bine că există ... mâine! 
  
Timpul de azi ce pare a-ţi fi aliat de nădejde este atât de şiret! Te face să crezi că-l poţi stăpâni şi alergi mereu după lucruri mărunte, iar pe cele importante le laşi zilei următoare. Te cufunzi mereu în gânduri ce-ţi distrag atenţia de la adevăratele tale aspiraţii şi laşi lucrurile parcă prea mult în voia lor şi nu vrei să descifrezi semnalele ce ţi le trimite inima. 
  
Pentru tine, ziua de mâine ar trebui să aibă mai multe ore decât celelalte, ca să poţi rupe toate cuvintele nerostite din şiragul gândului, să poţi da aripi fanteziilor ce le-ai creat astăzi în inima ta! 
  
Şi totuşi... încearcă să rupi mrejele amânărilor şi să nu mai laşi pe mâine, ce poţi face azi! Răspunde-i inimii, n-o lăsa să se părpălească în şuvoiul de dorinţe ce s-au strâns în ea! Ascultă-i glasul şi cine ştie ce comoară îţi va descoperi! 
  
De ce să afli mâine ceva ce te-ar putea ferici azi? Şi... poate că mâine vei da mâna cu eternitatea... 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ziua de mâine... / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 430, Anul II, 05 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!