CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 601 din 23 august 2012        Toate Articolele Autorului

 VIAŢA LUI KEMET
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

2 VIAŢA LUI KEMET  

 

După întâmplarea cu tanti Fănica, viaţa lui Kemet avea să fie alta. Nu ştia ce să facă dimineaţa, căci era învăţat să se prezinte la tanti Fănica în primul rând. Dar cineva se pare că îl avea în grijă! Nenea Dinu cel care se ocupa de curăţenia Halelor a sesizat că ghereta Fănicăi a rămas închisă. Când l-a văzut pe Kemet, l-a chemat şi l-a întrebat unde va sta? Se pare că nenea Dinu era bine informat cu viaţa lui Kemet! Kemet nu ştia ce să spună, dar nenea Dinu l-a scos din încurcătură imediat. L-a luat de după cap şi i-a spus că de acum poate să-l ajute pe el la măturat prin Hale, şi că şeful lui îi va da şi o sumă cât să poată trăi pe aici. Pe deasupra va avea în magazia de scule a Halelor un pat şi căldură. Desigur că lui Kemet îi surâdea cumva ideea de a fi util cuiva. Astfel că de acum avea un fel de stăpân. Treburile nu aveau să rămână aşa de simple. Lângă Hale era un fel de baie comunală pe care nenea Dinu l-a dus seara, şi când a ieşit din baie avea să aibă o surpriză, nenea Dinu venise cu o sacoşă de haine de la fiii săi, căci nenea Dinu avea vreo trei băieţi şi două fete. Astfel că a doua zi dimineaţa nimeni nu-l mai cunoştea pe Kemet. Avea un halat mai vechi, dar foarte curat, nişte pantofi destul de arătoşi, mai ales că mai erau şi lustruiţi. Kemet devenise peste noapte ajutorul lui nenea Dinu. I s-a dat o mătură mare de nuiele de mesteacăn, cu care avea să adune gunoaiele de sub tarabele şi mesele din Hale. Seara nenea Dinu l-a luat acasă la el şi astfel a făcut cunoştinţă cu familia acestuia.  

Nenea Dinu locuia la periferie, undeva pe lângă staţia CFR Ploieşti Nord. Casa nu era una mare, dar cu multe camere unde se adăpostea întreaga familie, cei cinci copii, soţia şi mama acesteia. Cel mai mare dintre băieţi avea 16 ani iar fetele erau cele mai mici de 8 şi 10 ani. Pe băiatul cel mare îl chema Nicu. Nenea Dinu ne-a trimis pe amândoi la cinematograf, iar după aceea i-a spus lui Nicu să mă lase la Hale. Vreo câteva săptămâni Kemet era prezent la măturatul Halelor şi se părea că nimic nu se va schimba. Sâmbăta seara Kemet mergea cu Nicu la film. Dumineca pe când Kemet se ascunsese în magazia lui cu mături apare nenea Dinu şi îi spune să vină cu el acasă. Acolo pe lângă membrii obişnuiţi ai familiei, mai era un bărbat destul de elegant căruia Kemet i-a fost prezentat.  

Nenea Dinu i se adresa bărbatului cu tovarăşul MANOLE. Cine era acest Manole avea să afle Kemet după puţin timp. Era şeful de cadre de la Rafinăria Vega. Tovarăşul Manole  

l-a întrebat pe Kemet cum îl cheamă cu adevărat. Kemet nu ştia ce să spună crezând că e ceva în legătură cu tanti Fănica, şi a început să plângă. Nenea Dinu a intervenit şi l-a informat pe tovarăşul Manole tot ce ştia despre Kemet. Adevărul era că Kemet avea certificatul de naştere la el, dar îl ţinea învelit intr-o foaie albă care la rândul ei era protejată de un carton legat cu o aţă, ce la rându-i era băgată intr-un fel de pânză. Această tăşcuţă Kemet o avea legată la mijlocul său şi nu o dădea jos niciodată. Îi era frică să spună cuiva despre acest secret al lui. De fapt aici se ascundea adevăratul său nume.  

Referinţă Bibliografică:
VIAŢA LUI KEMET / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 601, Anul II, 23 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!