AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 824 din 03 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cronică de Gelu Dragoş 
  
„Vers-InVers” o prezentare aparte de carte! 
  
Sâmbătă, 30 martie 2013, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, a avut loc prezentarea unei cărţi de colecţie, „Vers-InVers”, coautori şi protagonişti fiind Ioan Dumitru Horoba, Alexandru Gabriel Buican, profesoarele şi graficienele Ileana Danci Horoba şi nu în ultimul rând, Irina Dima. 
  
Cartea (preţ 120 lei) se citeşte în ambele sensuri, ceea ce dă senzaţia că nu are sfârşit. Este realizată după spusele autorilor manual (!) şi dă impresia unui hrisov din secolul al XVI-lea.  
  
Am reuşit să pun şi eu mâna pe un exemplar cu autograf din partea celor doi poeţi, din cele doar 60 realizate de Ionuţ Horoba şi colaboratorii lui! Mulţumesc! 
  
Lansarea cărţii „Vers-InVers” a avut loc în „Salonul Artelor” deoarece acolo îi şi stătea bine acestui volum-obiect, într-un decor ce îmi amintea de Esenin, de Eliade, de motivul labirintului dar şi de frumuseţea acestei lumi! Cei doi poeţi au recitat în tandem din lirica universală, au citit două scrisori primite din partea spectatorilor prezenţi în număr semnificativ, într-un decor din care n-au lipsit scaunele şi mesele unicat, ceainicele, lumânările aprinse, aranjamentele florale, iar la final... un superb recital Emeric Imre. A început cu piesa „Poetul” şi a încheiat după mai bine de o jumătate de oră cu „bis”-ul „Nebun de alb”.  
  
Din fericire la acest eveniment literar au fost prezenţi foarte mulţi tineri, ceea ce înseamnă că poezia este pe mâini bune. Din păcate n-au fost „greii” culturii maramureşene să vadă ce bine s-a simţit la ea acasă poezia de calitate! Ce benefic este pentru suflet fără rutină, vorbărie goală şi discursuri pe care le ştim dinainte la unii confraţi!  
  
A vorbit despre foarte tânărul coleg în al poeziei şi al jurnalismului, profesorul de limba română Dragomir Ignat iar în sală i-am remarcat printre alţii pe scriitorul Nicoară Mihali, pe prozatoarea Anca Goja, pe poeţii Adela Naghiu, Ştefan Herţeg şi Vasile E. Lupşe. 
  
A fost o prezentare de carte care nu se uită cu una sau două, sau poate niciodată! Felicitări tuturor pentru reuşită, pentru lipsa banalului şi timpilor morţi! În fond, aşa cum a spus şi Ionuţ Horoba, timpul este în ziua de azi cel mai preţios! La fel ca şi poezia! 
  
Gelu DRAGOŞ 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Vers- In Vers o prezentare aparte de carte, cronică de Gelu Dragoş / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 824, Anul III, 03 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!