AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 257 din 14 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

 UN MIC POPAS LA SFÂRŞIT DE VEAC .
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UN MIC POPAS LA SFÂRŞIT ŞI-NCEPUT DE VEAC 
  
„DESTINE ÎN OGLINDĂ”de Maria Dohotaru 
  
Multe flori răsar pe lume, 
  
Cin' le ştie câte-mi sunt? 
  
De-or rodi, lăsa-vor nume 
  
Şi urmaşi pe-acest pămnt... 
  
În faţa mea se află o carte cu titlul „DESTINE ÎN OGLINDĂ” scrisă de Maria Dohotaru, care-i îndrăgostită de literatură din cei mai fragezi ani ai copilăriei. În paginile acestei „confesiuni de credinţă” se ascud bijuterii neasemuit de frumoase, pe care autoarea le-a şlefuit cu raza ochilor, puterea minţii şi iubiirea sufletului. Le-a înnobilat cu cele mai dragi amintiri din copilărie (când păştea pe islaz gâştele, oile, caprele şi o ajuta pe măicuţa ei la treburile gospădăreşti), apoi a ridicat cortina anilor tumultoşi ai tinereţii, când a cunoscut farmecul şi muzicalitatea literelor din cărţile pe care le descoperea că-i sunt primii ei prieteni adevăraţi şi, nu în ultimul rând, creionează adolescenţa clocotitoare prin care a trecut cu zâmbetul pe buze, când iubirea pătimaşe o-nvăluieşte cu atâta pasiune... şi merge senină (tot înainte cu încredere în bunul Dumnezeu şi speranţa că va reuşi în viaţă) trecând de la stadiul codanei zvăpăiate, la postura de mamă devotată. O vedem muncitoare conştiincioasă în hala de fabricaţie unde se executau piese pentru aparatele de măsură şi control, iar la sfârşit de program alerga cu sufletul la gură, topindu-se de dor pentru pruncul care o aştepta (o copilă şi ea ce încă nu păşise peste pragul maturităţii) ca, în final, întreaga activitate să şi-o dedice familiei şi unei lupte neîncetate de afirmare, de-a fi din ce în ce mai performantă, până atinge gradul de meneger stimat şi apreciat al Societăţii Comerciale „MAGIC PRINT S. R .L. – Oneşti în editarea şi tipărirea de sfântă CARTE, FERICE DE CEL CE TRE SCRIE!”  
  
Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
UN MIC POPAS LA SFÂRŞIT DE VEAC . DESTINE ÎN OGLINDĂ / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 257, Anul I, 14 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!