CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1115 din 19 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„The wanted Danube“ 2014  
 
Covorul de lână creat de oamenii ţărilor dunărene  
 
Membrii proiectului „Danube – Networkers“ din Ulm, Germania, în cooperare cu asociaţia ILEU, au iniţiat în octombrie 2013 un proiect pentru societatea civilă din ţările de la Dunăre numit „The wanted Danube“.  
 
Scopul acestui proiect este întărirea relaţiilor dintre oamenii proveniţi din ţările dunărene si crearea unei legături spirituale între aceştia. Oameni din toate ţările dunărene, indiferent de vârstă, etnie, educaţie şi limbă, pot lua parte la acest proiect. Rezultatul proiectului – un covor împletit simbolizând Dunărea – va fi prezentat in cadrul Festivalului Dunării din Ulm în iulie 2014 în faţa catedralei Ulmer Münster.  
 
Desfăşurarea proiectului:  
 
Cu ajutorul muncii comune a locuitorilor ţărilor de la Dunăre, va rezulta la sfârşitul proiectului un şnur croşetat din lână, de lungimea Dunării, 2857 km.  
 
Acest şnur va fi privit drept simbol al spiritului civic din ţările de la Dunăre, cu scopul de a le uni şi transforma într-o singură comunitate dunăreană.  
 
Procesul creării şnurului va cuprinde mai mulţi paşi. La sfârşitul proiectului va rezulta un covor din lână reprezentând Dunărea, care va fi prezentat publicului larg şi apoi dezmembrat şi folosit pentru alte activităţi asemănătoare. La început se va face un şnur până se va ajunge la lungimea Dunării, pentru ca apoi din acest şnur să se împletească un covor care simbolizează Dunărea.  
 
Acest proiect oferă numeroase mijloace pentru învăţarea non-formală şi schimbul de experienţă dintre participanţi.  
 
Acest eveniment este şi un mijloc de a afla cum sunt ceilalţi membri din comunitatea dunăreană, cum şi unde trăiesc ei. In acest fel putem să ne cunoaştem mai bine în această Casă a Europei.  
 
Membrii reţelei „Danube-Networkers“ vor impărtăşi experienţele câştigate până acum şi vor arăta proiectele realizate în anii lor de existenţă, în acest fel animându-i pe cei interesaţi să li se alăture.  
 
În cadrul festivalului Dunării vor fi prezentate informaţii despre ţările de-a lungul Dunării şi proiectele desfăşurate până acum şi vor avea loc evenimente creative cu sprijinul organizaţiilor nonguvernamentale din ţările dunărene care vor lua parte la acest proiect.  
 
Pentru informaţii:  
 
Ana Zlibuţ, coordonator proiect pentru Timişoara, România  
 
Asociaţia “Liga Scriitorilor “Filiala Timişoara Banat  
 
E-Mail: anazlibut@yahoo.com  
 
Tel: 0745291470  
 
Doina Drăgan, preşedinte „LS”FTB  
 
E-Mail: doinadragan2008@gmail.com  
 
Tel: 0744632681  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
The wanted Danube 2014 / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1115, Anul IV, 19 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!