CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 430 din 05 martie 2012        Toate Articolele Autorului

  Rugăciunea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rugăciunea 
  
Rugăciunea este prietena ta când pendulezi între singurătate, tristeţe sau durere. Îţi înmoi buzele în călimara inimii şi-apoi începi să scoţi suferinţa, neliniştea, zbuciumul care s-au îngrămădit acolo. Cu capul plecat, mâinile împreunate şi cu genunchii atingând umil pământul, ochii încărcaţi de lacrimi îşi încep sfioşi ruga către Cer. Este momentul cel mai intim dintre tine şi Dumnezeu, când nevoia de El îţi încarcă fiinţa şi-L cheamă cu fiecare celulă a corpului. Dincolo de semnul Sfintei Cruci, buzele tale rostesc rugăciunea pe care o porţi în suflet de mic copil, iar apoi începi să deşiri prin cuvinte simple adevărata durere ce te străbate în acel moment. Şi dincolo de iertare îi ceri ajutorul necondiţionat, ajutor pe care chiar El ţi l-a promis când a zis să-i pui pe umeri toată povara ta. 
  
"Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi ".(Matei, cap 11, versetul 28).  
  
Îl strigi de câte ori ai nevoie să te sprijini de umărul Său, să te cuibăreşti în braţele sale încărcate de iubire şi să te simţi ocrotit. Ca să îi simţi căldura ce-ţi pătrunde până în măduva oaselor şi aşa să reuşeşti a scoate din interiorul tău suferinţa. După rugăciunea ce i-o adresezi, Domnul îţi cerne cu mângâierea Sa lină, lumina sfântă pe creştet . 
  
Alergi la El de câte ori lumea te sfâşie cu gheare de leu şi smulge din tine suspine. Când viaţa îţi pare deşertăciune şi vânare de vânt... Şi atunci, lacrimile curg şuvoi printre şoaptele rugii tale spălând sufletul, adunând cioburile ascuţite de acolo. Ele curg... şi curg până când speranţa renaşte în tine, iar sub tălpi simţi din nou ţărm stabil. 
  
Rugăciunea simplă, fierbinte, ce-o despleteşti cu evlavie din inimă, reuşeşte să alunge norii din ochii tăi şi să spele durerea. Pui atâta patimă în rugăciunea ta, încât oricât de mare ţi-ar fi păcatul, Dumnezeu îşi îndreaptă privirea spre tine şi stinge focul ce te mistuie. Căci El citeşte căinţa adevărată din fiinţa ta, emoţia şi teama ce te străbat. Dar mai presus de toate, se bucură când îţi vede speranţa neştirbită ce licăreşte printre silabele ce-i rostesc numele. 
  
,,De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea” Marcu 11:24 
  
Reuşeşti să aşezi un zâmbet pe faţa divinităţii când îi mulţumeşti pentru dorinţele împlinite, pentru tot ceea ce i-ai cerut sau poate nu i-ai cerut, dar ai primit. Rugăciunea de mulţumire este importantă, de aceea îţi răsfiri aripile sufletului şi-o aduci înaintea Sfinţilor. E rugăciunea de recunoaştere a puterii divine, a acceptării că dincolo de om există o Forţă Superioară care conduce Universul.  
  
E seară, rugăciunea curge ca de obicei de pe buzele mele... ca o floare ce-şi deschide petalele sub strălucirea soarelui dumnezeiesc. Şi de această dată îl rog pe Dumnezeu să mă ajute să-mi împlinesc încă o dorinţă măreaţă... şi Domnul ascultă... şi ştiu că îmi va răspunde negreşit, aşa cum a făcut-o de atâtea ori.... 
  
,,Doamne! Transformă-mi cuvintele într-o mângâiere pentru aproapele meu, ca să pot şterge cu ele lacrimi aşa cum faci Tu cu mine. Dă-mi putere să ajung la inima lui prin intermediul versurilor, a cuvintelor ţesute cu fir de aur din inima mea încărcată de dragoste. Căci cea mai mare comoară ce o pot descoperi în ei, o văd reflectată în mine. Ajută-mă să fiu mereu sfeşnicul aprins de Tine, din care să ia lumină aceia care au nevoie! Şi-abia atunci voi simţi că mi-am atins scopul pe pământ. Amin!”  
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Rugăciunea / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 430, Anul II, 05 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!