Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 106 din 16 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

„ROAGĂ-TE AICI ŞI ACUM!” - UN PASTOR AMERICAN OFERĂ SERVICII DE ÎNCHINARE PE MARGINEA ŞOSELEI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De multe ori ne-am gândit că pentru a ne ruga şi închina lui Dumnezeu este necesar să mergem la o anumită biserică sau într-un anumit loc unde se desfăşoară servicii divine de închinare. Nimic mai fals! De curând am avut ocazia să citesc despre un mod inedit de a oferi oamenilor ocazia de a se ruga lui Dumnezeu. Este vorba despre un pastor, pe nume Roger Couillard, din Surprise, Arizona, care s-a gândit să vină în întâmpinarea omului grăbit şi lipsit de timp în a mai căuta pe Dumnezeu. Mai precis, Roger Couillard şi-a demarat lucrarea de păstorire a sufletelor prin a plasa o pancartă pe care scrie „Te poţi ruga aici şi acum!” pe maşina sa parcată în fiecare zi de luni, marţi şi vineri între orele 10:00 – 13:30 la marginea drumului în vecinătatea unei intersecţii principale din localitatea El Mirage. 
  
Am putea spune că acest pastor a ales o modalitate neaşteptată de a-şi pierde timpul pe marginea şoselei. Dar lucrurile nu stau aşa, fiindcă întrebat despre rezultatele pe care le-a obţinut, el a declarat: „Multe persoane sunt doritoare să se oprească să se roage, deoarece au diferite nevoi urgente, iar bisericile nu sunt totdeauna deschise pentru a-i primi.” Cel mai adesea persoanele interesate de rugăciune doresc să obţină călăuzire pentru probleme legate de locul de muncă, familie sau diferite chestiuni de ordin spiritual la care nu găsesc răspuns. 
  
Pastorul Couillard a ales acest mijloc de a a-şi ajuta semenii tocmai fiindcă există o mulţime de cazuri urgente, care nu necesită amânare. De aceea, celor doritori el le oferă câte o broşură intitulată „Care este identitatea mea în Isus Hristos”, ce cuprinde şi informaţii de contact pentru cei ce doresc să-l contacteze pe pastor şi în alte ocazii. 
  
Citind această relatare şi urmărind materialul video ataşat, m-am gândit cum ar fi ca un preot sau un pastor din România să încerce o astfel de metodă. Poate nimeni nu i-ar da atenţie. Poate ar fi considerat un excentric sau o persoană cu „probleme”, fiindcă aşa este specificul nostru în a evalua acele lucruri pe care nu le cunoaştem şi ni se par bizare. 
  
Oricum, chiar şi în Statele Unite o astfel de abordare a fost cu totul inedită, fiindcă în loc să mai stea să aştepte ca oamenii să vină în casa de rugăciune, acest slujitor bisericesc a ales să iasă în întâmpinarea celor ce au nevoie, acolo unde aceştia se găsesc. Nu citim în Evanghelii că Domnul Hristos mergea prin toate cetăţile şi satele din Galilea, Iudeea şi Samaria, vorbind cu toţi cei interesaţi? Sau că El discuta cu oricine era doritor indiferent de locul unde s-ar fi aflat? 
  
Fântâna de la marginea cetăţii nu era un loc nepotrivit, răscrucea de drumuri nu era lăsată la o parte, piaţa publică nu era neglijată, astfel că în orice loc posibil Domnul Hristos căuta să vină în ajutorul oamenilor acolo unde se aflau ei. Prea mult s-a bătut monedă pe o religie care îi strânge pe credincioşi în casele de rugăciune, în timp ce ogorul lumii zace în paragină şi neglijat de toţi aşa-zişii lucrători. 
  
Fenomenul diminuării frecventării bisericilor şi adunărilor va deveni tot mai accentuat, indiferent că ne place acest lucru sau nu. Modelul de închinare se schimbă de la o epocă la alta, însă cine este dispus să ţină cont de acest lucru? 
  
De ce să ne fie teamă să spargem tiparele ce nu mai funcţionează? De ce să rămânem închistaţi în scheme care nu mai sunt de actualitate? 
  
Închinarea la colţ de stradă nu este ceva nou, fiind un lucru cunoscut în vechime. Folosirea Internet-ului pentru a-i conduce pe oameni la Dumnezeu nu ar trebui să ne şocheze, fiindcă avem un contact mai profund decât într-o adunare publică în care individul devine doar un obiect topit în mulţime. 
  
Vanitatea omenească se hrăneşte cu tot ce este senzaţional şi are o nuanţă de popularitate, dar când este vorba de a face o lucrare cu un suflet de fiecare dată, mai toţi „lucrătorii plătiţi” se dau la o parte. Prin urmare, aş dori ca exemplul lui Roger Couillard să fie urmat şi de alţii dintre cei care aparţin breslei „păstorilor de suflete”. Cu siguranţă că atunci religia ar deveni mult mai practică şi mai apropiată de nevoile reale ale oamenilor, fiindcă adevărata sfinţenie are nevoie doar de persoane care sunt capabile să aducă puritatea Cuvântului în viaţa de zi cu zi. Felicitări pastorului Roger Couillard şi fie ca exemplul său să ne dea de gândit! 
  
Octavian LUPU 
  
14 aprilie 2011 
  
Bucureşti 
  
 
  
Sursa: http://www.yourwestvalley.com/topstory/article_62e6369a-6521-11e0-87a6-001cc4c002e0.html 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
„ROAGĂ-TE AICI ŞI ACUM!” - UN PASTOR AMERICAN OFERĂ SERVICII DE ÎNCHINARE PE MARGINEA ŞOSELEI / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 106, Anul I, 16 aprilie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!