AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >   
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O carte reuşeşte să trezească alte rădăcini! 
  
"Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul Raiului era pomul vieţii şi pomul cunoaşterii binelui şi răului." 
  
Cine citeşte „Rădăcini îşi va regăsi propriul pământ din care şi-a tras seva! Am citit...ba nu, am trăit toate timpurile materiale şi pe cele spirituale odată cu fiecare pagină. Eram când în cer, când pe pământ, când copil, când înţelept... Pas cu pas, ţi-am fost alături în toate jocurile copilăriei, în datini şi...Doamne! ce minunat m-am simţit mâncând cu tine din acelaşi vas mămăligă făcută în tuci pe pirostrii şi "bucăţile "din tigaie, muşchi şi cârnaţi de porc puşi la păstrat în garniţe de lut peste care uneori, câteva ouă întregea prânzul de la umbra pădurii, 
  
sau dimineţile Crăciunului în care m-au întâmpinat aroma merelor şi a gutuilor coapte care se păstrau calde pe colţul plitei ... Am simţit parfumul florilor de salcâm ... căldura soarelui, gerul iernilor ... am fost chiar “sisif” al poleiului cu obrăjorii roşii de ger şi sufletul cutezător. Am râs şi-am plâns 
  
cu fiecare fulg de nea ce-a coborât din ceruri, special pentru genele noastre obosite de prea multă iubire şi totuşi neînduplecate în lupta cu timpul... M-am trezit îndrăgostită iubind necondiţionat iar mai apoi am devenit mamă ... o mamă desăvârşită. Şi copacul a crescut în spaţiu şi timp ... rădăcinile lui strigă în fiecare ram cu mugurii gata să pocnească a floare ... o Floare ... o minune! Am găsit Trecutul şi Prezentul, dar şi acel perfect sentiment de unire într-o formă spirituală mai altfel, mai nepământeană. Este o bucurie cartea ta! Îţi voi spune un secret: a trebuit să citesc cu voce tare, pagini întregi! Mama mea, care era cu mine, vroia să “trăiască rădăcini” şi îmi spunea: 
  
- Citeşte-mi! mai mult, mai mult... întrerupându-mă uneori, ca să-mi confirme adevăruri. 
  
Cartea „Rădăcini”-cartea vieţii-este darul tău de preţ pentru copii şi nu numai... Cred că nimeni nu a scris ceva atât de profund şi cu date exacte despre satul natal. Istorie, obiceiuri, bucurii şi necazuri, emoţie pusă în fiecare 
  
rând ... suflet şi iubire. 
  
Să fie “Rădăcini” o carte nemuritoare! 
  
Gabriela Petcu 
  
Redactor la ziarul „Curentul Internaţional” 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Rădăcini -Floarea Cărbune, recenzie-Gabriela Petcu / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 336, Anul I, 02 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!