CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Interviuri >  „Prin muzică, omul poate fi înalţat spiritual sau coborât” – Interviu cu Amalia Cîmpean, din Arizona, interpretă de muzică creştină
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Interviu realizat în februarie 2010  

Amalia Mihaela Cîmpean, interpretă de muzică creştină, a ajuns în Arizona în iarna lui 2005, când sărbătoarea Crăciunului bătea la uşă. La scurt timp, mai precis pe 22 Ianuarie 2006, aceasta se căsătoreşte cu Călin R. Cîmpean, la biserica penticostală Happy Valley. Lansarea primului album de muzică, “Fii cu mine pas cu pas”, al interpretei Amalia Cîmpean, se datorează într-o mare măsură, ajutorului acordat de soţul ei, Călin, despre care solista spune că este o binecuvantare de la Dumnezeu. Încurajarea şi sprijinului lui au susţinut-o peAmalia în pregatirea şi editarea albumului. Amalia şi Călin au doi fii, Andrew Joseph (3 ani) şi Nathaniel (10 luni), pentru care îşi doresc în primul rând, să rămână lângă Dumnezeu şi să Îi slujească. Amalia Mihaela Cîmpean s-a născut pe 29 octombire 1985, la Vălenii de Munte, Prahova. Interpreta provine dintr-o familie numeroasă şi spune că părinţii au fost cei care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca ea şi cei cinci fraţi şi surori pe care îi are, să ajungă să îşi vadă visele devenite realitate. Ei şi-au încurajat, şi-au spirijinit financiar copii, chiar dacă lucrul acesta a însemnat sacrificii serioase. Amalia locuieşte în prezent în Surprise, Arizona şi afirmă despre sine că este, pe langă interpretă de muzică creştină, studentă şi full-time mamă.  

"Fii cu mine Pas cu Pas"  

- Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzica creştină?  

- Dorinţa de a cânta s-a născut în inima mea la vârsta de 5 ani. Pot spune că mama mea şi mătuşa mea, Any Mehedinţi, sunt cele ce au descoperit talantul meu. Ele au fost cele care m-au învăţat prima mea cântare - „Biblia mă-nvaţă” - şi de atunci încolo am lăudat mereu pe Domnul prin cântare.  

-Este "Fii cu mine Pas cu Pas" primul tău album muzical?  

- Da, “Fii cu mine Pas cu Pas” este debutul meu muzical.  

- Ştiu că anul trecut ai fost în vizită în România, ocazie cu care ai şi lansat “Fii cu mine pas cu pas”. Cum s-a născut acest album?  

- Dorinţa de a lansa un album cu muzică creştină s-a născut în inima mea după ce eu şi surorile mele am început să cântăm în duet în biserică, în urmă cu zece ani. Totuşi, acum doi ani, în urma rugaciunilor şi la îndemnul şi încurajarea soţului, părinţilor, fraţilor şi surorilor creştine din multe biserici de aici şi din România, şi nu în ultimul rând, la încurajarea prietenei mele, Romelia Radu, interpretă de muzică creştină, am început colaborarea cu Vali Mocanu. El este compozitor de muzică creştină şi organist al unor formaţii şi interpreţi ca Ruben Filote, Romelia Radu, grupul Saron, grupul Eliezer şi chiar grupul Speranţa, anumite melodii.  

 

Un vis îndeplinit  

 

- Te rugăm să ne spui în câteva cuvinte ce înseamnă pentru tine “Fii cu mine pas cu pas”?  

- Pentru mine, albumul „Fii cu mine pas cu pas” este un vis îndeplinit, o dorinţă îndeplinită pe care Dumnezeu a pus-o în inima mea de mulţi ani. Prin acest album am vrut şi vreau să aduc oamenii mai aproape de Dumnezeu, să le ating inimile, să îi încurajez, să îi îmbărbătez şi să le aduc aminte că sus în cer avem un Tată care ne iubeşte şi ne-aşteaptă.  

 

- Cine sunt colaboratorii tăi la albumul "Fii cu mine pas cu pas?"  

- Colaboratorii albumului ‘’Fii cu mine pas cu pas’’ sunt Vali Mocanu (compozitor şi organist), Călin Cîmpean (interpret voci adiţionale), Samuel Buduleanu (interpret voci adiţionale), Ema Mocanu (interpretă voci adiţionale), Studio Târgovişte (mixaj şi procesare) şi Studio Speranţa (timbru şi multiplicare).  

 

- De ce acest titlu?  

- Am ales titlul « Fii cu mine pas cu pas », pentru că doresc ca Dumnezeu să fie cu mine în orice clipă a vieţii mele pe acest pământ. În acelaşi timp, pot spune că piesa numarul cinci, « Fii cu mine pas cu pas », are o însemnătate aparte pentru mine şi de aceea i-am ales titlul ca să caracterizeze albumul meu.  

 

O muzică înalţătoare  

 

amalia2- Cum ai defini stilul care caracterizează primul tău album de muzică creştină?  

- Am dorit ca acest album să cuprindă cât mai multe categorii de oameni, de aceea stilul de muzică prezentat este divers. Nu pot defini un stil anume.  

 

- Ai şi compoziţii proprii? (muzică, text)  

- Prefer a fi mai mult interpret decat compozitor, de aceea pe albumul meu muzical am introdus doar o singură melodie compusă de mine, muzică şi versuri - Deschide-ţi inima.  

 

- De ce ai ales muzica creştină şi nu un alt gen muzical?  

- Nu mi-aş imagina vreodată că aş putea cânta un altfel de gen muzical decat cel creştin. Dumnezeu m-a înzestrat cu acest talant şi vreau să-l pun în negoţ pentru lucrarea Lui.  

 

- Prin ce se deosebeşte muzica creştină de celelalte genuri muzicale?  

- Pentru mine, muzica creştină este muzica ce îmi sensibilizează inima şi mă aduce mai aproape de Dumnezeu. Prin muzică, omul poate fi înalţat spiritual sau coborât. Muzica creştină este o muzică înalţătoare care încurajeză descurajaţii şi le dă speranţă celor pierduţi.  

 

Un mesaj special  

 

- Cânţi şi în engleză? Intenţionezi să scoţi pe viitor şi un album în engleză?  

- Obişnuiesc să cânt şi în engleză, dar prefer sunetele muzicii româneşti pentru că nu o aud la orice pas şi în acelaşi timp îmi aduce aminte de patria mamă, România. În legatură cu a doua întrebare, răspunsul meu este da, aş dori pe viitor să public un album în care să introduc câteva piese în limba engleză, pe lânga cele în limba română.  

 

- Ce simţi atunci când interpretezi o melodie creştină?  

- Am o bucurie enormă când ştiu că pot sălaud numele Domnului prin vocea pe care El mi-a dăruit-o.  

 

- Care este mesajul pe care îl transmiţi celor care te ascultă?  

- Fiecare melodie pe care am ales-o pe album are un mesaj special şi este îndreptată spre toate categoriile de oameni (tineri, vârstnici, mântuiţi, nemântuiţi, descurajaţi, încercaţi, aşteptători ai venirii Domnului, doritori de umplerea cu Duhul Sfânt, etc).  

 

O împletire de genuri muzicale  

 

amalia3- Cum ai defini muzica creştină contemporană?  

- Muzica creştină contemporană este o împletire de genuri muzicale care aduce inovaţii repertorului creştin muzical în fecare zi.  

 

- Cine sunt cântăreţii tăi de muzică creştină preferaţi, atât români cât şi americani?  

- Pot spune că am mulţi cântăreţi creştini preferaţi, dintre aceştia amintesc grupul Speranţa, grupul Ierusalim, Ramona şi Cătălin Lup, Simina şi Gabriela, Marius Livanu (cântăreţi români), Selah, Third day, Mathew West, Michael W. Smith, Jaci Velasquez (cântăreţi americani) şi mulţi alţii.  

 

Bachelor în Business Adminstration  

 

- În prezent, împreună cu soţul tau, eşti studentă în ultimul an în programul de Bachelor la Universitatea din Phoenix, specializarea Business Administration - tu, Business Management - soţul tău. Anul acesta în septembrie îţi vei lua licenţa în "Business Administration" tu, „Business Management”, soţul?  

- Da, anul acesta în septembrie voi lua diploma de Bachelor în Business Adminstration eu, iar soţul în Business Management”.  

 

- Ce intenţionezi să faci după terminarea studiilor? Ai în perspectivă un anumit job sau vrei să-ţi deschizi un business? Dar soţul tau?  

- După terminarea studiilor, am în perspectivă dorinţa de a începe a lucra ca şi Academic Councelor la Universitatea din Phoenix. În acelaşi timp, doresc să continui studiile de master în Business Administration. Oricum, eu aştept să mai crească cei mici, ei fiind mai importanţi decât profesia mea.  

- Pe de altă parte, Călin însa, după terminarea studiilor, are în vedere poziţia de Postal Inspector, în prezent lucrând ca şi supervisor la United States Postal Service (USPS).  

 

„Arizona, un fel de Californie”  

 

- Ce anume găseşti atractiv aici în Arizona?  

- Cred că pentru noi, românii, cel mai atractiv lucru pe care îl găsim în acest stat este clima superbă din timpul iernii şi al primăverii. Arizona este aşezată strategic, dacă dorim zăpadă, mergem la Flagstaff (3 ore de noi), iar dacă dorim „Marea Neagră”, mergem la ocean, în California (5 ore de noi). Pe deasupra, în ultimii ani, s-au făcut atât de multe construcţii şi s-au plantat atât de mulţi palmieri, că nici nu iţi mai dai seama că locuieşti în deşert. Arizona a devenit un fel de Californie mai uscată...  

 

- Ţii legatura cu comunitatea română din Surprise? Cum ai caracteriza această comunitate?  

- În general, ţinem legătura cu românii din Surprise, Arizona, dar şi din celelate zone ale Phoenix-ului. Obişnuim să ne bucurăm împreună la seri de rugaciuni românii punându-şi casele la dispoziţie pentru a avea părtăşie cu cei din neamul lor. În acelaşi timp, ne bucurăm împreună la bisericile din zona Phoenix-ului şi uneori la un lunch după programul de dimineaţă. Poate, pe viitor, vom organiza evanghelizări şi concerte în oraşelul Surprise, pentru că şi ceilaţi români ce nu Îl cunosc pe Dumnezeu să îşi predea viaţa în mâna Lui.  

 

- Cât de uşor ai reuşit să te adaptezi la cultura americană?  

- La început mi-a fost foarte greu să mă adaptez, dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru soţul meu care m-a ajutat foarte mult la aceasta. Şi în acelaşi timp Îi mulţumesc Lui, că a îngăduit ca parinţii mei şi cea mai mica surioară să participe la nunta mea şi să stea aici, timp de trei luni. Şi nu în ultimul rând, mulţumesc Domnului că m-a ajutat să învaţ limba engelză înca din clasele primare. În acest fel, tranziţia a fost mai uşoară.  

„Îmi place gastronomia”  

- Am înţeles că îţi place să călătoreşti. Ce state ai vizitat şi care dintre ele ţi-a plăcut cel mai mult?  

- Da, îmi place să călătoresc. Statele pe care le-am vizitat sunt California, Texas şi Portland. Pot spune că toate mi-au plăcut, fiecare au ceva deosebit. În California mi-au plăcut oceanul şi numeroasele activitaţi pe care le poţi face acolo, în Texas mi-au plăcut construcţia caselor moderne şi istoria acestui stat, iar în Portland m-au încântat clima din perioada de vară şi tendinţa acestui stat de a semana foarte mult cu relieful României.  

- Cum îţi petreci timpul liber?  

- Momentan, şcoala şi copilaşii îmi ocupă tot timpul. Totuşi, în puţinul meu timp liber mă bucur să am oportunitatea de a mă implica într-unul din grupurile de închinare de la biserica Happy Valley.  

 

- Ce hobby-uri ai?  

- Pe langă hobby-ul de a cânta şi de a călători, îmi place gastronomia.  

 

- Ce mesaj ai dori să le transmiţi cititorilor noştri?  

- Mesajul meu pentru cititori este să privească în jurul lor, la natură, la flori şi chiar la fiinţa lor şi să creadă că avem un Dumnezeu mare, care ţine în mâna Lui ziua şi noaptea, pământul şi cerul, viaţa ta şi viaţa mea. El doreşte să ne închinăm Lui cu reverenţă şi să Îl slăvim pe El cu darurile pe care ni le-a dat.  

Octavian Curpaş  

Phoenix, Arizona  

februarie 2010  

Referinţă Bibliografică:
„Prin muzică, omul poate fi înalţat spiritual sau coborât” – Interviu cu Amalia Cîmpean, din Arizona, interpretă de muzică creştină / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 262, Anul I, 19 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!