CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  ,,Prietenul meu - fotograful ...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Motto;
,,Dacă sufletu-ţi este închis şi plin de ură, nu poţi da
dragoste , niciodată ,,
Constanţa Abălaşei-Donosă


De când mă ţin eu minte prin tot ceea ce am făcut în creaţia mea sau prin tot ceea ce am dăruit fiind pe placul celor ce au apreciat atât de mult, niciodată nu m-am ţinut măreaţă să spun cuiva ; cu sunt cineva, iar tu nu-mi poţi sta alături !
De-a lungul anilor mi s-a arătat de multe ori în faţă sau alte ori pe la spate, dragostea multor semeni de-ai mei.
Cine-mi poate spune ce trăiam atunci ?!
Coboram lacrima în tăcerea inimii încât plângeam fără lacrimi şi eu şi ea, fără să-mi trenure buza sau să rămân împietrită de răutate cum am văzut la mulţi prieteni.
Nu i-am ignorat pe nici unul dintr ei ! Dimpotrivă, le-am arătat o dragoste mai mare. De cele mai multe ori nu am avut parte de prietenia multora, pe cât am oferit. Însă, întotdeauna mi-am spus; fără dragoste în tot ceea ce faci, nu este nimic.
În măsura în care iubim, aşa ne umplem de rost şi ne aflăm locul nostru, indiferent pe ce scară valorică ne afăm prin propia muncă, sau împinşi de la spate. Cu iubirea pe care o avem în noi, aşa vedem lumina celui din faţa nostră. Numai prin iubire poţi vedea orice. Dacă nu iubeşti şi nu te dăruieşti cu inima şi cu sufletul în tot ceea ce faci, niciodată nu te vei identifica cu nimic .
Mărturisesc toate acestea într-o confesiune de credinţă şi bucurie fiindcă pe la jumătatea anului 2011, pe când eram lovită de o tragică cumpănă, am avut un scurt prilej de a cunoaşte un simplu om ca şi mine, la un eveniment legat de o expoziţie personală în oraşul Dorohoi. Niciodată nu am să uit cuminţenia şi smerenia de pe chipul său, când eu i-am întins mina spre a ne cunoaşte.
Da, se numeşte Marius Petrescu ! Am mai scris desire dânsul. Este un mare artist al oraşului Dorohoi unde şi trăieşte; este un artist fotograf cu statut european. Mă bucur de acel moment că l-am cunoscut. Aşa i-am aflat marea dragoste şi pasiune pentru fotografie. Aşa am făcut cunoştinţă cu o parte din lucrările sale cu care a deschis expoziţii, sau a participat la multe altele de grup.
Le-am admirat cu sinceritate !
Când i-am spus că sunt lucrări cu valoare, mai ales au temă compoziţională neântâlnită, mi-a mărturisit că mulţi nu le dă importanţă, sau le ignoră.
Atunci i-am răspuns; curaj domnule Marius ! cine nu vă vede lucrările, nu vede pentru că nu are ochi! Dumneavoastă, luminaţi mai mult pentru ochii dânşilor întunecaţi. Aşa i-am arătat măsura cântarului dintre mine, dânsul şi cei ce nu-i vedeau lucrările. Aşa i-am mărturisit despre mine şi unii din această lume care m-a privit întotdeauna cu răutate iarăşi disconfortul gândurilor lor bolnave , mi-au adus numai neplăceri şi necazuri.
Privindu-mă cu ochii miraţi – ca şi cum ar fi văzut un vârtej în centrul Dorohoiului – am observat , parcă şi pistruiile de pe faţă rămânând împietrite.
Mulţumindu-mi pentru cuvintele adresate, mi-a spus în acelaşi timp, că ele înseamă mult pentru dânsul. Perseverent, dornic de a şti şi de a face orice lucru mai bine pe zi ce trece, Marius Petrescu - prietenul meu fotograf, a avut o expoziţie de fotografie în iulie 2012, la Veneţia în Italia, iarăşi în luna octombrie 2012, a fost prezent la Concursul Internaţional de fotografie ,, Wiki Loves Monumentes ,,. Lucrările sale au fost selecţionate din cele 8800 de fotografii făcute la monumente de patrimoniu şi cultură naţională, care au concurat în 10 ipostaze câştigătoare, acestea aparţinând celor 270 de artişti fotografi participanţi . Tema lucrărilor sale; Casa Costache Enescu – Muzeul George Enescu din Dorohoi, lucrări care nu s-au găsit în căutările internauţilor.
Acest concurs este oficial recunoscut de prim rang în lume şi-şi propune să valorifice imaginile monumentelor istorice şi culturale din ţările participante, fiind contate în mod deosebit şi amploarea originalităţii acestora. Pentru cei ce vor să se convingă de talentul nativ al prietenului fotograf, accesaţi ; http://www.egyptic.com/book/la pag. 83, îl găsiţi
Felicitări Marius Petrescu, artist european în arta fotografică !  

 

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
,,Prietenul meu - fotograful ... / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 767, Anul III, 05 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!