CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Daniela Lăcrămioara Capotă         Publicat în: Ediţia nr. 750 din 19 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

 Prietenie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Unii îşi poartă singurătăţile cu ambele mâini, îndesându-le în sacoşe şi coborând umerii. Şi ea la fel. Ar vrea să le arunce în primul tomberon, dar i s-au lipit de palme. Cineva ar trebui să găsească o soluţie care să desprindă acest sentiment lipit de piele picurându-i probabil dintr-o pipetă o picatură din dragostea pe care a avut-o atunci când a împlinit douăzeci de ani pentru băiatul de aceeaşi vârstă cu ea sau poate să pun eu în vârful stiloului o poveste care începe cu ,,a fost odată''. 
  
Nu e chiar ,,a fost odată'' ci au fost odată două prietene care urmau o facultate. Era înainte de '89 . Aproape în fiecare zi coborau pe jos pe strada Brăilei, continuându-şi drumul pe strada Domnească. După ore se întâlneau ele şi câţiva băieţi în staţia de autobuz din centru. Deşi ora era târzie, grupul se destrăma greu. Mai ştii câte bancuri spunea Dan ? Erau acolo toţi . Tu, trebuie să decupezi acele amintiri ca pe nişte poze şi să le pui într-un album pe care să-l laşi atins de un strat subţire de praf. Pe al meu stratul este chiar de două degete. 
  
Toate cuvintele scrise de mine pentru tine, au fost ca atunci când într-un moment al suferinţei nu mai poţi şi începi să plângi în hohote pentru un timp (aşa am ştiu eu să plâng în locul tău). Apoi te linişteşti. Privirea are curajul să se ridice până în ochii cuiva , nu ştiu : al celui care te-a făcut să plângi, al celui care te-a făcut să râzi. 
  
Poate nu am putut să-ţi înlocuiesc sacoşele de la începutul textului (reducând sentimentul singurătăţii), transformându-le în sacoşe de piaţa, dar am încercat. 
  
Vezi, cred că te-am făcut să zâmbeşti. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Prietenie / Daniela Lăcrămioara Capotă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 750, Anul III, 19 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Daniela Lăcrămioara Capotă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniela Lăcrămioara Capotă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!