AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 1022 din 18 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

 Poetul şi scriitorul Mihai LEONTE invitat la Zilele Culturii din Moldova Nouă
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Poetul şi scriitorul Mihai LEONTE invitat la Zilele Culturii din Moldova Nouă  

 

Eu Mihai LEONTE, nu am visat vreodată că voi ajunge poet sau scriitor!  

Viaţa mi-a demonstrat contrariul. Volumele tipărite însumează peste 1700 pagini A 5 cu scrieri inedite, cuprinse în cele peste 20 volume de autor, cât şi antologii diverse. Singurul meu imbold de a scrie a fost dorinţa ca cei care vor veni după mine să ştie că am trecut prin diverse etape ale vieţii. În scrierile mele am căutat să surprind aspectele din viaţa familiei, a locului unde m-am născut, a oraşului Moldova Nouă care m-a adoptat. Mineritul, meserie în care am lucrat peste 30 ani l-am surprins aşa cum l-am văzut în realitate. Internetul m-a ajutat să fiu cunoscut de mult mai mulţi cititori. Nu pretind că sunt cineva în literatura română, fiind doar un simplu mânuitor de condei, aşa cum personalităţi din lumea literară mi-au spus prin diverse mesaje.  

Mihai LEONTEa scris. Doar cititorii vor decide dacă am scris ceva util. În final cititorul este principalul şi cel mai avizat critic, pe care îl voi trata cu respectul cuvenit. Am scris despre mineri şi doresc să scriu în continuare. Ce voi realiza nu se ştie? Important este că am scris ceva! Cei care conduc oraşul Moldova Nouă au înţeles să aprecieze ceea ce am scris până în prezent, din acest motiv m-au sprijinit material pentru a-mi tipări volumele încă de la început, adică începând cu anul 2004, când am tipărit primul meu volum cu I.S.B.N. Am tipărit şi anterior acestui an 2004, însă acelea fiind doar caiete personale.  

Prin activitatea mea literară am încercat să redau viaţa aşa cum este în realitate. Aprecierile colegilor de condei sunt o mărturie că am reuşit de cele mai multe ori. Doamna Ludmila BOLBOCEANU GRAMA din Republica Moldova a adunat de pe internet comentarii despre Mihai LEONTE, realizând un volum intitulat; Poetul şi prozatorul Mihai LEONTE tămăduitor de suflete, prin care se aduce un frumos omagiu unui scriitor român.  

Doresc să se ştie că mi-am definitivat studiile aici la Moldova Nouă, la acest liceu unde au învăţat ulterior şi copiii mei, cât şi nepotul Ovidiu LEONTE, fiul băiatului meu Marius Dan LEONTE. Fata mea Amelia Elena LEONTE a emigrat în S.U.A., unde lucrează în prezent, definindu-şi studiile superioare acolo. Scrisul pentru mine a fost şi va rămâne un hobby. Nu sunt un profesionist în domeniu şi doresc să rămân liber, pentru a-mi exprima fără constrângeri ideile.  

La vârsta mea de peste 72 ani mă consider un om împlinit. Vă doresc şi domniilor voastre să luptaţi pentru împlinirea idealurilor şi viselor care le aveţi acum la începutul vieţii. Luptaţi să deveniţi utili societăţii în care trăiţi. Nu e un slogan, ci un îndemn pe care dacă îl veţi urma, veţi avea satisfacţii şi realizări pe măsură.  

Am în pregătire nişte volume de antologii personale, în care voi reedita creaţiile mele în versuri şi proză, tipărite până la această dată. Este posibil ca în anul 2014 să mai tipăresc un nou volum personal cu scrieri inedite.  

Mulţumesc cititorilor mei din toate mediile, virtual şi tipărit.  

Mulţumesc celor care îndrăznesc să mă promoveze.  

Mulţumesc conducerii oraşului Moldova Nouă pentru sprijinul acordat până acum.  

Cu un deosebit respect şi sinceră preţuire,  

Mihai LEONTE  

 

Azi 18 octombrie 2013 la Zilele Culturii ale oraşului Moldova Nouă  

Referinţă Bibliografică:
Poetul şi scriitorul Mihai LEONTE invitat la Zilele Culturii din Moldova Nouă / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1022, Anul III, 18 octombrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!