CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 664 din 25 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

 Poetul Adrian Munteanu din Braşov MAI IUBIT DE STRĂINI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Poetul Adrian Munteanu din Braşov MAI IUBIT DE STRĂINI  

 

Am primit un email cu o scrisoare a unui poet îndrăgit de mulţi cititori, mai puţin de autorităţile române. Nu redau întreaga scrisoare ci voi selecţiona câteva fragmente;  

 

Citatul de început;  

 

Scrisoare deschisă a domnului Adrian Munteanu sau nepăsarea României în faţa culturii şi valorii naţionale  

 

La Milano voi fi singur  

 

Câteva zile mai sunt pânăcând se va deschide prima ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Milano. De mult se ştie, aproape de la începutul anului, căprintre cei trei scriitori din Europa, invitaţi de onoare ai manifestării aflatăsub patronajul Consiliului Europei, alături de un nord irlandez şi un francez, se numărăşi un român, subsemnatul Adrian Munteanu, autorul a şapte volume de sonete, membru al Uniunii Scriitorilor din România. De aproximativ o lună, organizatorii Târgului milanez m-au anunţat căam fost ales sămi se decerneze, într-o conferinţăde presăcare va avea loc în 28 octombrie, ora 10, marele premiul al acestei ediţii inaugurale a Târgului Internaţional de Carte, premiul european NUX. Un sonetist român premiat chiar în patria lui Petrarca!  

 

Citatul final al scrisorii;  

 

Aşa se face căla Milano nu voi reprezenta nici o instituţie din România. Măvoi reprezenta pe mine însumi şi pe toţi truditorii din ţarăignoraţi ca şi mine. Extrem de trist mi se pare ca lipsa de reacţie a oficialităţilor săse facăcu atât de mare evidenţă, cu stridenţăşi impoliteţe. Aproape dureros, dar specific nouă.  

 

La întoarcere le spun tuturor cănu măintereseazăfelicitările nici unei instituţii, nu voi răspunde la invitaţiile nimănui, nu voi fi monedăde schimb în campania electorală. Înainte de toate, ca săse întâmple ceva bun în ţara asta, trebuie săse treacăla o reconstrucţie morală.  

 

Pânăatunci, mărturisesc sincer cătot mai mult în ultima vreme regret cănu m-am născut pe alte meleaguri, undeva unde omul săaibăun preţreal şi unde înţelesul cuvântului demnitate sămai fie încăapreciat şi cultivat.  

 

www.adrianmunteanu.arts.ro  

 

***  

Las la latitudinea cititorilor să-şi spună părerea despre acest fapt, nu singular în România!  

 

Consemnez această scrisoare din respect pentru un creator din România care este Adrian Munteanu.  

Mihai LEONTE din Moldova Nouă - Banat – România 25 octombrie 2012  

Referinţă Bibliografică:
Poetul Adrian Munteanu din Braşov MAI IUBIT DE STRĂINI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 664, Anul II, 25 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!