CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 646 din 07 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

  PLEDOARIE PENTRU VOLUME ANTOLGICE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

PLEDOARIE PENTRU VOLUME ANTOLGICE  

 

Antologii au existat din totdeauna şi consider că este o modalitate destul de utilă pentru autori. Pledez pentru acest gen de lucrări pentru că este mult mai ieftin pentru autori în primul rând. Căci în zilele noastre nu toţi autorii dispun de sume care să le prisosească şi să mai poată tipări un volum în care să fie cuprinse creaţiile dumnealor. Este un avantaj pentru tinerii debutanţi, căci se pot prezenta mai multor cititori din diverse localităţi, dar şi din diverse ţări ale mapamondului. Am sesizat unele critici la diverse grupări de pe Internet. Nu sunt de acord cu acestea. Dacă se formează o grupare sau o mică asociaţie este un fapt cum nu se poate mai benefic. E un fel de mic cenaclu de o imensă utilitate. Am consemnat într-un articol că internetul însuşi este un mare cenaclu. Da, fiindcă fiecare autor îşi poate testa într-un mod foarte deschis creaţiile sale. Desigur că se vor găsi destui aşa zişi critici, dar se vor găsi şi destui binevoitori gata să-i ajute şi sprijine pe cei tineri sau amatori.  

Cu această intenţie declarată am pornit la drum în anul 2006 când am iniţiat volumul SPIRALELE VIEŢII 2006 volum antologic a 19 poeţi de pe NET. În sprijinul acestui prim proiect am avut ajutorul aproape necondiţionat al Directorului Editurii ANAMAROL din Bucureşti doamna Rodica Elena LUPU. Următorul volum DRUMURILE VIEŢII 2007 a fost editat şi tipărit tot la Editura ANAMAROL, În 2008 volumul MIRAJELE VIEŢII a fost tipărit la Suceava, ca de asemeni IZVOARELE VIEŢII 2009 şi SPERANŢELE VIEŢII 2010  

Autorii prezenţi în volume au făcut eforturi de a prezenta aceste volume în oraşele sau ţările de unde proveneau sau se stabiliseră între timp.  

Doresc să vă prezint pe autorii cuprinşi în acest al şaselea din ciclu AMINTIRILE VIEŢII 2011; BARBU Iulian, BODEA Silvia Simona, BUCIU Aristiţa, CĂRBUNE Floarea, CERCEL Valeriu, CIOBOTARIU Maria, CIURARU Luminiţa, DEŞLIU Dănuţ, DOBRE Ioana, DONISĂ Ovidiu, DUŢU Victoria, LAZĂR Violeta Sabina, LEONTE Mihai, MIHĂILA Mihaela, Crăiţa MOROIENI, PLATON Stelian, OLARIU Sorin, TALPALARU Mihăiţă, TAMAŞ Valeria, VIŞA Marcel  

Distinşi cititori,  

Răsfoind paginile acestei noi antologii veţi descoperi stările sufleteşti ale autorilor. Nu vă grăbiţi să faceţi clasificări. Fiecare autor are o valoare care se poate detaşa în viitor. Am dorit iniţial să scriu câte ceva despre fiecare autor, dar las cititorului plăcerea să descopere acel univers specific fiecărui poet în parte.  

Vă doresc o lectură plăcută.  

Mihai LEONTE coordonatorul acestui volum  

Membru al Ligii Scriitorilor din România Filiala Banat Timişoara  

***  

http://en.calameo.com/books/000136769abe44f2e30  

Referinţă Bibliografică:
PLEDOARIE PENTRU VOLUME ANTOLGICE / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 646, Anul II, 07 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!