CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 430 din 05 martie 2012        Toate Articolele Autorului

 Picătura de... preaplin
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Picătura de... preaplin 
  
Cu siguranţă ai simţit cel puţin o dată în viaţă cum paharul sufletului s-a încărcat şi a dat pe dinafară. Poate să fi fost paharul răbdării, iubirii, urii, melancoliei, supărării sau al altor trăiri care se acumulează în sufletul unui om. 
  
Cel mai des te loveşti însă de paharul răbdării. 
  
Atunci, când aştepţi să se întâmple ceva, să primeşti un indiciu dar acesta întârzie să apară. Momentul în care din sufletul tău curge ultima picătură de răbdare, aceea care nu mai încape în umilul vas şi dă pe dinafară, aceea care răstoarnă însăşi paharul plin, cu greutatea sa. 
  
Îţi aminteşti atât de bine clipa în care persoana iubită ţi-a promis că te sună, zilele trecute, însă... a uitat, iar tu ai aşteptat în fiecare minut apelul său. Cum secundele se scurgeau atât de greu când aşteptai! Gândurile te frământau pe toate părţile şi nimic... Hm! Poate că te-a uitat îţi spuneai, sau poate nu te mai iubeşte, sau... existau o infinitate de motive pentru care telefonul nu suna, dar nu, nerăbdarea creştea în tine cu fiecare clipă şi-ţi împleticea bătăile inimii într-un du-te vino din ce în ce mai intens. Raţiunea aproape că nu mai funcţiona, nu găseai nici un motiv întemeiat pentru a nu-şi respecta promisiunea! 
  
Ai vrea să înţeleagă prin ce treci tu când trebuie să aştepţi atât de mult, cum îţi zdrenţuieşte inima dorul, cum te temi că nu mai ai poate şansa de a o(sau a-l) strânge în braţe... şi împleteşti fir de speranţă în aşteptarea sa... iar acesta se subţiază din ce în ce mai mult, cu fiecare întârziere a mesajului dorit. 
  
Îţi aminteşti cum ai luat o bucată de hârtie atunci când deja picătura nerăbdării răsturnase paharul inimii şi i-ai încredinţat toată durerea care te-a mistuit. Întregul moment devenise un haos sufletesc, fiindcă nerăbdarea aproape te ucisese, muşcase din tine bucăţi mari cu dinţii săi încărcaţi de otravă. Mototolind hârtia, ai vrut apoi să-i redai forma iniţială şi să i-o trimiţi persoanei iubite, să ştie cum te-ai simţit aşteptând semnul acela de la ea, dar... ceva nu te-a lăsat, ai rupt-o în bucăţele mici, cu degetele aproape încărcate de furie şi ai trimis-o la coş. Şi aşa, parcă te-ai eliberat... 
  
Răbdarea ţi s-a prelins prin toate ungherele inimii iar acum paharul e gol... începi din nou să torni în el această trăire... O iei de la capăt pentru că nebunia nerăbdării a trecut. 
  
La fel se întâmplă şi cu paharul melancoliei, urii, iubirii. Iar sentimentul respectiv te încolţeşte câteodată în ritmul său demenţial, până îţi stoarce picătura aceea de ...preaplin. 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Picătura de... preaplin / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 430, Anul II, 05 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!